CLUJ: Imagini de groază la Mintiu Gherlii! Mai multe vaci au murit prinse în gheață FOTO



Sătenii din Mintiu Gherlii au avut parte de imagini de groază în Valea Fizeșului, unde au văzut mai multe vaci înecate, prinse în gheață.

Vacile sunt acolo de mai multe zile, spune o femeie, care a făcut apel la autorități, însă fără niciun rezultat până acum. “De două zile sun la Protecția Animalelor, sa vină să vadă ce grozăvii se întâmplă aici, dar nu răspunde nimeni la telefon”, spune femeia, care aruncă vina pe un proprietar de vaci din zonă. Acesta este acuzat că nu are grijă de animalele sale, care pasc chiar în acea zonă, scrie someseanul.ro.

Vacile se pare că ar fi venit la malul apei pentru a se adăpa, însă, odată pătrunse deasupra apei, gheața s-a rupt sub greutatea lor și animalele au rămas captive în apa înghețată, neavând nicio șansă de scăpare.

Primarul comunei spune că a fost sesizat de câțiva localnici despre această situație și a trimis imediat la fața locului reprezentanți ai Poliției Locale pentru a investiga cazul și că i-a transmis proprietarului de vaci din zonă să-și scoată animalele din apa înghețată, însă acesta refuză să facă acest lucru, spunând că vacile nu sunt ale lui.

Cel puțin trei vaci sunt prinse de gheață, însă localnicii sunt de părere că ar fi mai multe. Singurul mod în care proprietarul animalelor poate fi identificat este cu ajutorul medicului veterinar, animalele având crotal în ureche. Totuși, Mintiu Gherlii nu are la acest moment medic veterinar, acesta fiind suplinit de medicul din comuna Mica, însă nici acesta nu poate interveni la acest moment în zonă, din cauza pericolului la care se poate expune, neavând cum să ajungă la vaci pentru a face identificarea decât riscând să umble pe gheața formată deasupra văii.

 

ATENTIE! Imagini care vă pot afecta emoțional!

Comentarii Facebook