CLUJ: Dosar penal după ce 16 persoane au participat la o slujbă religioasă! Patru persoane s-au infectat cu coronavirus


Procurorii au deschis un dosar penală pentru săvârșirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce un grup de 16 persoane a participat la o slujbă religioasă în Mociu, nefiind respectate măsurile de distanțare socială.

După slujbă, șase persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, fiind internate în spital. Procurorii vorbesc numai de patru persoane, dar între timp alte două s-au îmbolnăvit.

În fapt, s-a reţinut că şaisprezece persoane de pe raza comunei Apahida (n.red. primarii din Apahida și Mociu spun că slujbele au avut loc la biserica baptistă din Mociu) nu au respectat măsurile de distanţare socială impuse de autorităţile publice pentru prevenirea răspândirii şi combatarea bolii infectocontagioase COVID-19, întâlnindu-se pentru oficierea unor acte liturgice, în data de 05.04.2020.

În urma manifestării unor simptome specifice bolii, patru membri de familie ai unuia dintre participanţi au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19, în data de 12.04.2020, fiind internaţi în prezent pentru acordarea îngrijirilor medicale la spitale din municipiul Cluj-Napoca”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla.

Faţă de toate persoanele care au participat la oficierea actelor liturgice s-a luat măsura izolării la domiciliu în data de 10.04.2020.

Citiți mai jos ce au declarat primarii din Apahida și Mociu despre acest caz.

Baptiștii din Mociu, județul Cluj, s-au îmbolnăvit pe capete cu coronavirus. Au făcut slujbe clandestine, dar ei credeau că sunt legale

Comentarii Facebook