Cluj: Doi recidiviști au jefuit un clujean care mergea să hrănească porcii, având mii de lei în buzunare. Poliția a lucrat ca la carte


Polițiștii clujeni au reușit să prindă, în timp record, doi recidiviști periculoși, care au jefuit un bărbat, în data de 3 septembrie, pe o cărare dintre străzile Traian Vuia și Cantonului. Anchetatorii s-au mișcat foarte repede și l-au prins pe unul dintre atacatorii în mai puțin de 24 de ore. Acesta a încercat să blocheze ancheta, dar lucrurile s-au dezlegat rapid și au dus la prinderea complicelui.

Tâlhăria a fost semnalată în 3 septembrie la ora 17.00. A.I. se deplasa pe cărarea menționată, cărând saci cu pâine uscată pentru a-și hrăni porcii, iar din spate a fost acostat de doi indivizi. Unul dintre ei i-a ridicat tricoul din spate si i l-a tras peste cap, iar apoi l-au bătut bine de tot, furându-i banii. După bătaie, victima a fost abandonată și a sunat la 112. 

Bărbatul agresat era sub influența băuturilor alcoolice și a oferit detalii neconcludente despre atacatori, spunând că ar putea fi de etnie romă. ”Ne-a spus că avea la el suma de 8.000 de lei, după care a revenit și a spus că avea numai 970 de lei. Unul dintre atacatori a fost prins a doua zi dimineața, pe baza muncii operative în teren”, ne-a declarat unul dintre anchetatori. D.V.C., 38 de ani, a fost identificat rapid, iar a doua zi a fost și reținut, fiind arestat pentru 30 de zile, în 4 septembrie. ”Nu a fost cooperant și nu a vrut să ofere amănunte despre cel de-al doilea atacator. A spus că era singur. Voia să blocheze ancheta”, conform sursei citate.

Polițiștii, știind că au fost doi atacatori, având și imagini de pe camerele de supraveghere din zonă, au cules informații și au reușit să afle că al doilea atacator este D.P., 25 de ani, care a fost luat pe sus și dus în arest, miercuri, 11 septembrie, de către lucrătorii de la Biroul de Investigații Criminale, Compartimentul Violență, din cadrul Poliției Cluj-Napoca. Al doilea atacator a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat instanței cu propunere de arest pe 30 de zile. 

Al doilea agresor a recunoscut totul, faptul că l-au bătut pe bărbat și că i-ar fi sustras suma de 6.400 de lei. A recunoscut că ar fi cheltuit 1000 de lei, iar restul i-a ascuns în boscheții din zonă, circa 5.400 de lei, dar a spus că banii au ars într-un incendiu de vegetație”, a mai spus sursa citată. 

Amândoi tâlharii sunt recidiviști, iar cercetările continuă pentru a se vedea ce s-a întâmplat de fapt cu banii. Lucrurile ar putea sta chiar așa cum a spus inculpatul pentru că ISU Cluj a anunțat în 10 septembrie un incendiu de deșeuri și vegetație uscată pe strada Cantonului. 

Comentarii Facebook