Cluj: Descindere la adăpostul cu 1000 de câini a lui Radu Țermure - VIDEO

 

Autoritățile Sanitar Veterinare din Cluj și membrii unor asociații de protecție animalelor au descins la adăpostul improvizat al lui Radu Țermure.

 

Acolo sunt ținuți în viață circa 1000 de câini fără adăpost. 

 

Autoritățile au fost trimise în control de Prefectura Cluj care a primit multe sesizări privind condițiile în care sunt ținuți câinii în adăpostul lui Radu Țermure, conform unui reportaj TVR Cluj.

 

Alte instituții au avut grijă să mă umple de câini sau cetățenii Clujului, în situația în care Primăria ucidea în masă îi aduceau aici, inclusiv în portbagaj, cu sacul, aici mi-i lăsau, îi legau de poartă. Veneau la mine în oraș, unde am activități, m-au umplut de câini și acum nu este bine”, a explicat Radu Țermure. 

 

La control au luat parte și reprezentanții unor asociații de protecție a animalelor, care au lăsat să se înțeleagă că nu sunt de acord cu stilul lui Radu Țermure.

 

Scopul este de a le găsi o familie și acesta este și motivul pentru care toate asociațiile de protecție a animalelor din Cluj vor să se implice pentru a găsi o soluție pentru acești câini. Practic și domnul Țermure a plecat de la aceeași idee”, a spus George Mosoia, Asociația Dogasist.

 

Replica lui Țermure a fost că atacurile au venit după ce a cerut bani. ”Ajutor în acest domeniu însemnană să faci voluntariat, să dai hrană, să pui apă, să faci curățenie, pornind de la premisa că lucrurile sunt perfectibile. În acest an, când după 11 ani am reînceput să activez o asociație și am solicitat 2%, imediat au urmat șirul acesta de sesizări și denigrări care nu se mai oprește”, a spus Radu Țermure.

 

Autoritățile Sanitar Veterinare spun că vor lua o decizie privind activitatea acestui adăpost. ”Urmare a evaluării pe care am făcut-o, putem spune că sunt condiții total necorespunzătoare. În regim de urgență este nevoie să se intervină asupra remedierii condițiilor de igienă, de hrană a animalelor din locațiilor respective”, a spus Ioan Oleleu, directorul Direcției Sanitar Veterinare Cluj.

 

Radu Țermure este acuzat de organizații și donatori internaționali că au trimis zeci de mii de euro în conturile sale pentru a cumpăra diverse hale dezafectate, unde să amenajeze adăposturi corespunzătoare pentru sutele de căței salvați din Cluj. Aceștia acuză că banii nu au fost folosiți în acest scop, iar condițiile din adăpost sunt necorespunzătoare. 

 

Ioan Oleleu a declarat pentru Știri de Cluj că Radu Țermure a fost chemat, joi dimineața, la discuții. ”Domnul Țermure are și unele probleme de sănătate, dar a venit să discutăm despre situația câinilor. Va trebui să mai avem întâlniri și cu alte asociații pentru a vedea ce soluții sunt. Dânsul ar vrea să cedeze mai departe soarta acestor câini. Avem în vedere preluarea animalelor de o altă asociație puternică sau de către Primăria Cluj-Napoca”, a mai spus Ioan Oleleu.

 


Comentarii Facebook