Cluj - Demolarea blocului fără autorizație de pe strada Miko Imre a fost sistată


Demolarea blocului de pe strada Miko Imre, construit fără autorizație, a fost sistată. 

Primăria a demarat în această dimineață acțiunea de demolare a imobilului de pe strada Miko Imre. În cursul zilei, am sistat acțiunea de demolare, având în vedere faptul că s-a depus o nouă contestație la executarea sentinței. Prin urmare, Primăria a suspendat acțiunea de demolare, a imobilului până la soluționarea de către instanță a contestației”, anunță reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Luni dimineața, la ora 9.00, la blocul ridicat pe strada Miko Imre de țeparul Traian Onuc se aflau utilajele pentru demolarea imobilului. Cei care au cumpărat apartamente în bloc și s-au mutat acolo au fost de față. Aceștia au primit somații să părăsească locuințele, în baza unei sentințe din 2019. Ei spun că blocul a fost marcat corespunzător ca fiind în proces de demolare abia zilele trecute. 

Ștefan Kalai a cumpărat în 2022 un apartament în blocul care urmează să fie demolat pe parcursul zilei de luni, bărbatul spune că în acea perioadă zona nu era marcată corespunzător, de asemenea alte familii locuiau aici, așadar nu și-a dat seama că ceva ar fi în neregulă cu imobilul pentru care a plătit 20.000 de euro. Autoritățile nu s-au grăbit să pună în aplicare lucrările de demolare, deși sentința a fost dată în anul 2019, nu s-au obosit nici să afișeze un banal banner ca țeparul Traian Onuc să nu reușească să-i mai înșele și pe alții, mai acuză oamenii.

Avem aici o garsonieră de 26 mp, au venit pentru evacuare că au un ordin din 2018, eu am cumpărat în 2022. În 2022 nu a fost aici nimeni să pună un afiș, un banner, cum pune acum pentru demolare. Primăria Municipiului Cluj-Napoca a pus astăzi. De vineri au început să ne evacueze, să ne abuzeze să ieșim. Au intrat în casă peste noi, le-am cerut dovada, dacă au dovadă de evacuare pe numele meu, nu există, cum spune domnul executor clar: „am decizia de demolare din 2019”. O ai, de ce nu ai pus-o în aplicare din 2019? Că ți-au făcut contestații? Bun, puteai să faci gardul, în 2019 dacă îl făceai atunci nu mai cumpăram eu în 2022, 20.000 de euro am dat. 

Am șase copii, fetiță de 3 săptămâni. Nu știu ce o să fac, așteptăm să văd ce face Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Alții zic că nu e caz de urgență treaba asta cu șase copii, dar de evacuat m-o evacuat afară. M-au scos afară, toate lucrurile mi-au rămas înăuntru că nu am unde să le duc. Am cerut de joi, de când au zis, să-mi dea ceva concret, să mă duc la centre de zi, centre temporare pe o perioadă limitată. Când am cumpărat nu era nimic și locuiau încă persoane aici. Am văzut că locuiesc persoane, am fost cu notarul, m-am mutat. Totul a fost o minciună și o înșelăciune. Cel care ne-a vândut a fost arestat o perioadă de timp, dar după două luni de zile i-au dat drumul”, a declarat Ștefan Kalai, proprietarul unui apartament din imobilul demolat de Primărie, pentru Știri de Cluj. Vezi AICI materialul video de la fața locului.

Comentarii Facebook