Cluj: Cine sunt absolvenții cu ZECE de la BAC și ce vise și așteptări au în România


Paisprezece absolvenți de liceu din Cluj au terminat examenul de Bacalaureat cu media zece, adică 12 fete și numai 2 băieți.

Daiana Martin, de la Liceul Teoretic ”Ana Ipătescu” Gherla, a spus că nu vrea să plece în străinătate. ”Am luat 10 la Română, Istorie şi Logică. Vreau să merg mai departe la Facultatea de Psihologie a UBB Cluj-Napoca, nu vreau să plec să studiez în străinătate”, a spus Daiana, conform Mediafax.

Ondina Roman, de la Colegiul Naţional ”Andrei Mureşanu” Dej, a spus că vrea să ajungă judecător. ”Am reuşit media 10 prin multă muncă, perseverenţă, ambiţie, am renunţat la multe lucruri în ultima vreme pentru a învăţa. Voi da examen la Facultatea de Drept a UBB Cluj-Napoca, vreau să devin judecător”, a subliniat absolventa de la Dej.

Colega ei, Ana Cîrdan, va da examen tot la UBB, dar la Facultatea de Psihologie, iar studiul ”afară” o tentează numai la nivel de master.

Simina Barna, de la Colegiul Naţional Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca, va învăța mai departe tocmai în îndepărtata Australie.

Am vrut să fiu sigură că ştiu şi am mers cu încredere la Bacalaureat. Mai departe doresc să studiez management sau comunicare în străinătate, la universităţi din Australia, din Perth sau Sydney. Sunt mulţi elevi şi tineri care aleg să studieze în străinătate, în Marea Britanie sau SUA, dar eu percep Australia ca fiind un continent şi o ţară unică, diferită, şi m-am gândit că pot să trăiesc acolo o experienţă. Plus că este vreme bună, deci numai avantaje voi avea”, a spus Simina.

Raluca Petrovai, de la Colegiul Naţional ”Emil Racoviţă” Cluj-Napoca, va da la Arhitectură, al UTCN, având în vedere pasiunea ei pentru desen și matematică.

Diana Drăgan, tot de la ”Emil Racoviță”, vrea să ajungă criminalist și va studia mai departe Chimia, la UBB Cluj.

Din cei 14 tineri cu zece, patru sunt de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”, câteb trei de la ”Emil Racoviță” Cluj-Napoca și ”Andrei Mureșanu” din Dej, și câte un tânăr de la Colegiul Național ”Mihai Viteazu” Turda, Colegiul Național Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca, Liceul Teoretic ”Ana Ipătescu” Gherla și Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca.

Cele mai bune licee din Cluj după promovabilitatea de la BAC, dar și cele mai SLABE

Comentarii Facebook