Cluj: Al doilea chef ilegal la rând, la Urania Palace, în centrul Clujului. Legea e hârtie igienică pentru unii


La Urania Palace a fost din nou petrecere sâmbătă seara, fiind 82 de oameni amendați. Administratorul spațiului de la Urania Palace este Claudiu Mărginean, controversat pentru alte scandaluri, dar și pentru nerespectarea regulilor privind pandemia. 

Vineri seara, ”au fost identificate 57 de persoane care participau la o petrecere privată. A fost sancționat contravențional organizatorul cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea Legii 55/2020, fiind totodată identificați participanții, urmând a fi aplicate măsurile legale care se impun și față de aceștia”.

Sâmbătă seara, poliția a descins din nou la local și a identificat 83 de oameni la o petrecere ilegală. Toată lumea a fost amendată, dar sancțiunile nu sperie pe nimeni.

Soluția este una simplă, dar Guvernul nu vrea să facă ”igienizare” în acest domeniu. Ar trebui ca localurile unde sunt depistate petreceri ilegale să fie aplicat sigiliu pe spațiu, fără posibilitate de a mai fi deschise până la lămurierea în instanță a problemelor. 

Înlăturarea ori distrugerea unui sigiliu legal aplicat se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”, susține legea.

-----------------------------

IPJ Cluj: În cursul serii trecute (sâmbătă seara), în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de limitare a răspândirii virusului COVID-19.

În cadrul activităților demarate, s-a constatat faptul că, în interiorul unui local de pe strada Horea, din municipiu se desfășoară un eveniment privat, cu participarea mai multor persoane, fiind astfel încălcate prevederile legale impuse în contextul pandemic.

Au fost identificați 82 de participanți, sancționați cu amenzi în valoare totală de 32.750 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020 și a Legii 61/1991.

De asemenea, organizatorului evenimentului i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 de lei, iar verificările derulate de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au condus la ridicarea sumei de 2.829 de lei și aplicarea unei sancțiuni  în baza OUG 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat, în valoare de 20.000 de lei.

Activitățile de cercetare sunt continuate, în cauză fiind intocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

WhatsApp Image 2021-11-28 at 13.33.45.jpeg

Comentarii Facebook