CLUJ - A nins la Arieșeni și în Vlădeasa. Sunt prognozate ninsori în acest weekend


ANM a emis vineri, 18 noiembrie, o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, ninsori și intensificări ale vântului, valabilă până luni, 21 noiembrie, inclusiv.

La Cluj a nins în munții Vlădeasa, stratul este unul destul de consistent de zăpadă, a fulguit și la Arieșeni dar încă pârtiile nu sunt practicabile, pentru că zăpada este insuficientă pentru sporturile de iarnă.

În județul Alba a „nins timid” și în Munții Șureanu, însă stratul de zăpadă este foarte subțire. Pe parcursul nopții a nins și în alte părți ale țării, la Prislop și în Munții Rodnei, dar și pe alte creste din zonele muntoase înalte.

ANM a emis o alertă meteo valabilă în toată țara în intervalul 18 noiembrie, ora 16:00 – 21 noiembrie, ora 18:00, de precipitații moderate cantitativ, ninsori și intensificări ale vântului. În intervalul menționat, va ploua în cea mai mare parte a țării, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane din vest și sud-vest.

Temporar, vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80-90 km/h, mai ales în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, dar local și în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45-55 km/h.

Sursa foto: captură video

Comentarii Facebook