Cluj: A cumpărat o placă video de pe OLX și s-a trezit ”anchetat” de o polițistă, care i-a cerut CNP -ul prin telefon


Un clujean a cumpărat o placă video de pe OLX și s-a trezit anchetat de poliție prin telefon. Fratele acestuia este avocat, așa că a decis să facă o plângere, mai ales că i s-ar fi cerut CNP -ul prin telefon.

Fratele acestuia, avocatul Cristian Gîndac, a ”intrat pe fir” și a făcut plângere vis-a-vis de comportamentul polițistei.

Poliția Română 

Inspectoratul de Politie Judetean Cluj 

Stelian Ion 

Ministerul Afacerilor Interne,

Starea de fapt pe scurt:

Fratele meu cumpără o placă video de la o persoană de pe OLX, o probează, primește FACTURĂ  și BON FISCAL în ORIGINAL, cutie în ORIGINAL, și achită suma de 9.000 lei

Ulterior, la scurt timp, postează un anunț pe OLX cu placa respectivă, primește mesaj pe OLX de la vânzător, cum că îl sfătuiește să dezactiveze anunțul pentru a nu pierde placa, pentru că a fost anunțat, la rândul său, că e o problemă cu proveniența plăcii și așa ar fi spre binele lui.

De asemenea, primește un mesaj de la un alt utilizator, prin care pe un ton amenințător, este sfătuit să-i predea placa acestui utilizator, în caz contrar va fi chemat la poliție, pentru că el a fost prostit.

CUM PROCEDEAZĂ POLIȚIA ROMÂNĂ, CLUJ:

Astăzi, fratele meu este sunat de doamna polițist SÎRCA IOANA organ de cercetare penală din cadrul poliției Municipiului Cluj-Napoca. 

Răspunde politicos, distinsa doamnă se prezintă și începe să îi adreseze întrebări fratelui meu legate de adresa de domiciliu, și de CNP, la care fratele meu refuză să furnizeze CNP-ul, pe motiv că nu dă nimănui CNP-ul la telefon. Foarte ironică, distinsa doamnă îl întreabă dacă nu se uită la numărul de telefon de pe care a fost sunat (un număr de fix) și începe „să îl ia la bani mărunți” pe al meu, că de ce nu își plătește comenzile de pe OLX, la care fratele meu îi explică frumos cum au decurs lucrurile. Doamna polițist îl repede pe al meu că știe ea cum stau lucrurile la care fratele meu îi spune că o „să vorbesc cu fratele meu care e avocat” . Foarte ironică, îi spune că o să îți trimit citație și la secție poți să vii cu cine vrei, ca și cum, scuzați expresia, „mi se rupe cu cine vii”.

După ce termină apelul, mă sună fratele meu panicat și îmi povestește tot, la care aflu și numele distinsei doamne, cu care am avut tangență când am fost de serviciu pe permanență și am fost desemnat avocat din oficiu într-un dosar , când de altfel mi-a dat și numărul dânsei de telefon.

Caut în agendă numărul dânsei, și „îmi permit să o deranjez pe Măria Sa” , să o întreb de când se audiază la telefon și de când solicită poliția CNP-ul prin telefon. Apelez, răspunde doamna, mă prezint, avocat Cristian Gîndac, de două ori încă, după care îi spun că a vorbit adineauri cu fratele meu, la care dânsa „da, am vorbit de pe fix, de unde aveți numărul meu”? 

Ca o paranteză, sunt AVOCAT nu INCULPAT, în caz că mulți aveți impresia că vorbiți cu inculpați. De ce preferăm un număr de mobil? Simplu. Nu dau de centrală, pot să folosesc whatsapp, pot trimite mesaj text, PENTRU A NE ORGANIZA CÂT MAI EFICIENT ÎN EXERCITAREA ATRIBUȚIILOR, fiecare dintre noi. CULMEA, când aveți nevoie de avocat, din oficiu sau chiar personal, atunci nu mai suteți VIP-uri, atunci nu-i nimic greșit că vorbiți cu un avocat de pe numărul personal. 

Ok, revenind la discuția telefonică, îi spun că nu așa se procedează și nu a vorbit cu un inculpat sau șarlatan și ar trebui să vadă prima dată probele și după să își permită să vorbească și să aducă acuze. Și? SURPRIZĂ. Îmi spune că nu stă ea la telefon să îmi explice mie (deși pe fratele meu l-a luat la bani mărunți) și că ea a procedat așa cum trebuia și  îmi închide telefonul în nas.

Deci informați publicul să nu dezvăluie date personale la telefon sau pe internet, dar chiar voi le cereți. Nu cereți probe, nu întrebați omul ce are de spus, că pentru voi e clar un infractor. Surpriză, e persoană vătămată și dețin toate probele în acest sens!!! Sper să dispară urgent din Poliția Română genul ăsta de persoane!!”, a relatat avocatul Cristian Gîndac, în plângerea oficială făcută, care a ajuns și la Știri de Cluj.

Comentarii Facebook