Cum să cumpărați cel mai bun robot de bucătărie


Sunteți în căutarea robotului de bucătărie perfect? În acest articol, vă explicăm ce trebuie să aveți în vedere și dacă un mini tocător mai compact s-ar putea potrivi mai bine nevoilor dvs.

Fie că sunteți în căutarea unui robot de bucătărie ieftin, a unui mini tocător compact sau a unui aparat care poate amesteca, de asemenea, piureuri și zdrobi gheața, ghidul nostru vă va ajuta să îl alegeți cel mai bun pentru dvs.

Roboții de bucătărie sunt concepuți pentru a elimina problemele din sarcinile de pregătire a alimentelor și pentru a vă economisi timp prețios în bucătărie. Dar aceștia pot varia masiv, în ceea ce privește prețul, dimensiunea și ceea ce pot face - și unele pot fi mai mult o piedică, decât un ajutor.

Ar trebui să iau un robot de bucătărie sau un mini tocător?

Dacă alegeți între un mini tocător compact și un robot de bucătărie de dimensiuni mari, luați în considerare cât doriți să cheltuiți, pentru ce îl veți folosi, precum și cât spațiu aveți la dispoziție.

Roboți de bucătărie

Roboții de dimensiuni complete, pentru bucatarie, vin de obicei cu o gamă variată de atașamente și pot face față unei game impresionante de sarcini. Pe lângă tăierea, felierea și râșnirea alimentelor, majoritatea pot, de asemenea, să bată, să amestece și să frământe. Acest lucru este ideal dacă doriți să coaceți, dar nu aveți spațiu sau buget pentru un mixer cu stand separat. Unele vin, de asemenea, cu un atașament de blender, pentru a face supe și piureuri.

Cu toate acestea, roboții de bucătărie pot fi aparate mari, voluminoase și sunt adesea scumpe. Modelele mai mari sau cu mai multe piese pot fi, de asemenea, mai dificil de curățat.

Pro

  • Vin cu o gamă largă de accesorii
  • Pot gestiona majoritatea sarcinilor de pregătire într-un singur aparat
  • Unele vin cu un atașament de blender
  • Capacitate mai mare - ideală pentru procesarea unor cantități mai mari

Contra

  • Tind să fie scumpe
  • Ocupă spațiu în bucătărie
  • Pot fi dificil de curățat

Mini tocătoare

Dacă vreodată trebuie să tocați cantități mici sau să faceți un piure rapid, un mini tocător s-ar putea să vi se potrivească mai bine. Mini tocătoarele sunt versiuni mici, la prețuri accesibile, de roboți de bucătărie. Ocupă mult mai puțin spațiu, dar de obicei sunt limitate în ceea ce pot face.

Pro

  • Accesibil
  • Compact
  • Simplu de configurat
  • Ușor de curățat

Contra

  • De obicei, se limitează la tocat și făcut piure
  • Capacitate mică

De ce dimensiune și capacitate am nevoie?

Dimensiunea bolului

Un bol de mare capacitate înseamnă că veți putea pregăti loturi mai mari de alimente. Cu toate acestea, cu cât este mai mare dimensiunea bolului, cu atât este mai probabil să ocupe mai mult spațiu în bucătărie. De asemenea, merită să aveți în vedere faptul că bolurile mai mari pot necesita o curățare manuală sau pot fi greu de potrivit în mașina de spălat vase.

Utilizați capacitățile de mai jos ca un ghid aproximativ, atunci când alegeți un robot de bucătărie: 

  • 2,6 litri înseamnă suficientă hrană pentru trei persoane
  • 3 litri înseamnă hrană suficientă pentru patru persoane
  • 3,6 litri înseamnă suficientă hrană pentru cinci persoane

Unele modele vin cu un mini bol suplimentar, care se află în interiorul bolului principal și are propria sa lamă. Acesta poate fi util atunci când doriți să procesați doar o cantitate mică de alimente, cum ar fi ierburi sau nuci. Unele modele vin chiar cu un al treilea bol mediu, astfel încât să puteți alege cea mai bună dimensiune, în funcție de cantitatea de alimente pe care le prelucrați.

Dimensiune și greutate

Roboții de bucătărie variază masiv ca mărime și greutate. Asigurați-vă că aveți suficient spațiu pe blatul de bucătărie pentru aparatul pe care îl alegeți - gândiți-vă la înălțimea oricărui dulap de deasupra locului în care veți pune robotul de bucătărie, care poate obstrucționa tuburile de alimentare sau capacele. Dacă va sta într-un dulap, puteți să-l ridicați ușor și să-l puneți la loc? Unele sunt destul de grele, cântărind până la 11 kg.

Comentarii Facebook