Vineri 1 Iulie

Cluj: 28 de oameni au murit și alți 87 au fost grav răniți, în urma accidentelor rutiere din primele 7 luni ale anului 2021


Până în acest moment, la nivelul județului Cluj, au avut loc 104 accidente rutiere. În urma acestora, 28 de persoane și-au pierdut viața și alte 87 au fost grav rănite.

Conform unui raport transmis de Inspectoratul Județean de Poliție Cluj, cifrele arată o ușoară scădere în comparație cu anii precedenți. În anul 2020, au decedat 29 de persoane, iar alte 176 au fost transportate la unități medicale în stare gravă. 

În județul nostru, principalele cauze generatoare de accidente rutiere sunt viteza neadaptată la condițiile de drum și cea neregulamentară, urmate de indisciplina pietonilor și neacordarea de prioritate altor vehicule.

Pe de altă parte, majoritatea accidentelor de circulație din județ sunt produse pe drumuri naționale și județene, în afara localităților.

Cluj-Napoca, municipiul cu cel mai mare număr de accidente în 2021

Municipiul cu cel mai mare număr de accidente de circulație este Cluj-Napoca, având un număr de 32 de accidente cu victime de la începutul acestui an, soldate cu decesul a 5 persoane și rănirea gravă a 27 de persoane. Numărul de decese înregistrate este superior pe drumurile din zona orașului Huedin, unde în urma producerii a 13 accidente de circulație a rezultat decesul a 9 persoane. 


Comentarii Facebook