Duminica 28 Aprilie

”Cluj 2024: pușcăria denumită complex rezidential” - Scrisoarea virală a proprietarului unui apartament de lux din Cluj-Napoca


Clujenii care locuiesc în apartamentele de sute de mii de euro din complexul rezidențial de lângă Iulius Mall sunt invidiați de mulți oameni. Au portar, blocurile sunt cu piscină interioară, săli de sport și ar trebui să fie pline de oameni mai relaxați.

Ei bine, nu este chiar așa, după cum a dezvăluit Voicu Ienci, un influencer din Brad, cunoscut pentru pozițiile sale tranșante pe diverse probleme. Acesta deține un apartament într-unul dintre blocurile de lângă centrul comercial, iar ceea ce a descris pare a fi o casă de nebuni. Facilitățile cu care se lăudau constructorii la început sunt de domeniul trecutului, pentru că bogații nu vor să investească în întreținere, iar răutățile între vecini se pare că sunt la ordinea zilei.

Cluj 2024: pușcăria denumită complex rezidential” 

Clujul are cateva micro-cartiere cu ștaif, denumite pompos complexe rezidentiale, în care, celor care au cumparat la prețuri ridicol de exorbitante, li s-a promis marea cu sarea si paradisul pe pamant. 

Trec peste faptul ca, după ani buni, mare parte din facilitățile folosite la comun si care constituiau carligul de agatat pentru aruncat cu banii, nu funcționează din varii motive -investitorul și-a luat tălpășița, chestiile respective sunt prea scumpe să fie întreținute corespunzător și asociațiile încearca sa scape de găuri negre în buget (piscine, lacuri artificiale, săli de nu știu de care nu sunt chiar de ici, de colo).

În goana dupa profit, firma de investiții a dramuit fiecare centimetru pătrat ca sa il vanda, scotand bani din piatra seacă, in condițiile unor lacune legislative.

Așa se face ca nu mai ramane nici un loc de parcare pentru cineva venit în vizita în complexul rezidential de fițe. Practic, fraierii (printre care și subsemnatul), nu mai pot primi pe nimeni - că e unchiul de la țară, părinții sau prietenul din alt oraș, pentru ca omul trebuie să-și parcheze mașina la dracu în praznic sau și mai departe.

Normal ar fi fost ca, pentru astfel de împrejurări, să existe locuri de parcare prevăzute și folosite ca atare.

Treaba se complica și mai nasol, cand vine vorba de mașinile comisionarilor, curierilor, celor care transporta mobila sau prestează alte servicii la domiciliul clienților. Ăștia, săracii, au început să fuga de complexele de fițe ca dracu de tamaie, pe bună dreptate, când probabilitatea de a fi bruscați sau umiliți de paznicul de la barieră sau luați în șuturi de vreun vecin excitat a devenit foarte mare. 

Și paznicul strange, la randul sau, șurubul, atata timp cat e si el strâns si amenințat de un grup de psihopați, specialiști în reclamații, apostrofarea vecinilor, inventarea și impunerea regulilor care mai de care mai teribile si absurde. 

Îi recunoașteți ușor - sunt fie membri în conducerea asociației de proprietari, fie creatori vârtoși de conținut pe grupurile de Whats-App sau Facebook ale complexului, unde cauta permanent scandal. 

Unele subiecte merită puse pe tapet -n u e normal sa parchezi pe locurile proprietate personală, sa desenezi pereții scării blocului, să-ți lași rahatul -al tău sau al câinelui în lift sau pe spațiile comune, dar sa ajungi sa dezbati o masina pitită unde nu încurca pe nimeni sau care a stat zece minute să rezolve problema unui vecin, să îți iei vecinul la plezneală că a întârziat cu niște prieteni la bancuri sau că are un copil care aleargă prin casă sau că își renovează apartamentul, mi se par actele unui psihopat care urăște oamenii și, probabil, se urăște si pe el însuși. 

În 2024 asta se întâmplă în Cluj si asta e preocuparea de capatai a unor clujeni, cărora le cam lipsește activitatea socială si profesională, avand timp berechet sa se afirme si ei undeva. 

De cate ori mă uit la telefon, îl găsesc plin de mesaje, din partea mereu a acelorași 10-15 persoane, pentru care aranjarea si normarea vieții vecinilor a devenit scopul vieții lor. 

Nu demult am reacționat cu dumnezei și sfinți, pentru ca mi-a ajuns. 

Nu era despre mine subiectul discutiei (nici macar nu locuiesc acolo si nu am chiriasi care sa fi produs probleme), nu m-am aparat si nu m-am eschivat de la ceva. Am luat apararea omeniei in fata rautatii pure si a frustrarilor aruncate gratuit spre oameni nevinovati. 

In 2024, la Cluj, viata in apartamente de sute de mii de euro, in complexul visat si vandut la bucata si la suprapret, abadonat de investitorul care si-a facut plinul, arata altcumva decat in povestile proiectate. Dupa ce basmul de inceput s-a destramat, a ramas realitatea puscariei, unde sute de oameni isi duc zilele la cheremul si dupa regulile psihopatilor de serviciu -cetateni activi in perimetru, activisti civici cu prea multe de observat si acuzat, care iau atitudine in absolut orice, mai putin in viata lor searbada si trista”, a relatat Voicu Ienci.

Comentarii Facebook