Duminica 28 Aprilie

Conflict între clujeni și stăpânii de câini într-un parc din Cluj-Napoca: ,,Au atacat cetățenii și au avut o atitudine agresivă”


E bătaie mare pe spațiile verzi din Cluj-Napoca. Unii clujeni nu pot conviețui cu cei care dețin animale, acuzându-i de agresivitate și comportament obraznic. 

Această situație se întâmplă și în parcul Aurel Vlaicu, spune un clujean. Acesta menționează că cei care au câini au acaparat spațiul verde, deși au o zonă special destinată în apropiere. Mai mult, deseori aceștia lasă prin parc și excrementele animalelor, spune el. 

,,Zilnic în jur de 15-20 de persoane își plimbă câinii în Parcul Aurel Vlaicu. Deși au un parc special amenajat în vecinătate pentru câini, din comoditate sau lipsă de bun simț rămân cu câte 10-15 câini în Parcul Aurel Vlaicu.

Aceștia nu o dată au atacat cetățenii și au avut o atitudine agresivă față de cetățenii care coborau din stație și se îndreptau către domiciliu.. Copii nu se mai pot juca în zonă datorită excrementelor de la câini.

Dacă le spui stăpânilor de câini să îi poarte conform legii cu botniță și în lesă devin extrem de agresivi și obraznici jignind cetățenii care îndrăznesc să le ceară să fie civilizați. 

Orele în care se formează aceste găști agresive cu câini sunt între 16.00 și 17.00. Ar fi suficient dacă din când în când ați trimite o patrulă de poliție să le ceară să respecte legea și buna conviețuire.

Nu trebuie să îi amendeze ci doar să îi îndrume politicos către locul special amenajat. Mulțumesc pentru înțelegere în speranța că veți reuși să redați Parcul tuturor cetățenilor inclusiv copiilor.”, le-a sesizat un clujean autorităților locale. 


Comentarii Facebook