Clasamentul Universitar Shanghai: UBB rămâne cea mai bine reprezentată universitate românească în clasamentul din 2022


Universitatea clujeană „Babeș-Bolyai” (UBB) rămâne universitatea românească cea mai bine reprezentată în clasamentul Shanghai pe domenii academice chiar și în 2022. 

Universitatea „Babeș-Bolyiai” din Cluj-Napoca rămâne și în acest an cea mai bine reprezentată universitate românească din prestigiosul clasament Shanghai/ARWU în 2022, fiind prezentă în patru domenii ale acestuia. 

Astfel, UBB este singura universitate din România în domeniile ecologice și energie-știință/inginerie care se situează în intervalul 401-500, respectiv 301- 400. De asemenea, UBB ocupă poziția a doua la nivel național în matematică și se plasează în intervalul 301-400 pe plan internațional. 

Rezultatele rankingului Shanghai sunt o nouă dovadă a faptului că universitățile mari din România au capacitatea de a concura cu cele din străinătate, iar prezența constantă a UBB în acest clasament de referință nu poate decât să mă bucure. Pentru a continua să fim prezenți în aceste clasamente este însă obligatorie intensificarea susținerii activităților de cercetare și inovare, susținerea permanentă a performanței, nicidecum a uniformizării”, a transmis rectorul UBB, prof. Univ. Dr. Daniel David. 


Comentarii Facebook