Clădirile Clujului, vandalizate de graffiti. Locatarii sunt disperați: „Am reabilitat clădirea din fonduri proprii”


Clădirile Clujului au ajuns să fie spaţiu pentru mâzgăleli. Locatarii unui bloc de pe strada Horea sunt disperați după ce au renovat clădirea în care locuiau, iar la scurt timp fațada acesteia a fost vandalizată. 

„Adresa str. Horea nr. 27, în data de 1.02.2024 a fost vandalizată fațada clădirii de la adresa mai sus menționată. 

Rugăm să faceți demersurile necesare pentru a depista făptașii acestui vandalism.

Menționăm că Asociația de Proprietari a reabilitat clădirea din fonduri proprii și nu dorește sa fie supusă la altă cheltuială datorită vandalizarii fațadei”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj.

Multe clădiri din Cluj au fost în ultima perioadă victimele „pictorilor” de ocazie. Îndepărtarea acestor desene este extrem de dificilă, dar și costisitoare. În teorie, aplicarea de graffiti în loc neamenajat în acest scop se sancționează cu amendă de la 500 la 2500 de lei. Însă, polițiștii locali trebuie să caute făptașii. 

Amintim că, recent, doi tineri au fost filmați în timp ce se amuzau desenând cu graffiti peretele unei clădiri istorice, renovate de patronul unui local din Cluj. Cei doi au fost identificați de polițiști și s-au ales cu dosar penal pentru distrugere. Vezi aici: Tinerii care au desenat cu graffiti o clădire istorică din centrul Clujului, identificați de polițiști. S-au ales cu dosar penal.

Comentarii Facebook