Britanic stabilit la Cluj, șocat de prețurile de la un restaurant: ”M-am ridicat și am plecat. Oamenii sunt complici și lasă să se întâmple”


Un fotograf britanic, stabilit la Cluj, a scris mai multe mesaje criticând stilul de business practicat la Cluj de restaurante, dar și faptul că oamenii acceptă orice creștere de preț.

Aaron Roberts a criticat reducerile false de pe aplicația Bolt Food. ”Din nou, companiile își bat joc de oameni făcând oferte false pe Bolt Food și aplicând aleatoriu reduceri diferite pentru produse identice.

ANPC - Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, cum este posibil așa ceva? Este complet înșelător”. (Again, companies messing with people by making fake businesses on Bolt Food and randomly applying different discounts for identical products. 

ANPC - Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, how is this even acceptable? It’s entirely misleading).

În imaginea de mai jos se vede același produs cu două prețuri.

Capture.JPG

Aaron a continuat explicând cum a fost șocat de prețurile uriașe de la Marty Eatery din Piața Muzeului, unde lucrurile au scăpat de sub control. 

Nu știu ce se întâmplă. Dar am intrat în Marty Eatery zilele trecute și am fost aproape dezamăgit de prețuri. M-am ridicat și am plecat, nu pentru că nu îmi permit, ci pentru că este total inacceptabil să plătesc astfel de prețuri și refuz să le accept.

Chiar scapă de sub control, dar oamenii sunt doar complici și lasă să se întâmple. Din perspectiva afacerii, de ce să ceară prețuri uriașe și să creeze o confuzie cu reducerile pentru a da impresii false despre ceea ce este „normal”, dacă oamenii plătesc oricum.

De asemenea, am observat că cresc prețul produsului și apoi pun reducerea. Dar până la urmă este același preț ca înainte de reducere”, a mai scris fotograful britanic îndrăgostit de Cluj și România. (I don't know what's going on. But I went into Marty Eatery the other day and was almost floored by the prices. I got up and left, not because I can't afford it, but because it's totally unacceptable to be paying those sorts of prices and I refuse to accept it.

It's really getting out of hand, but people are just complicit and let it happen. From the perspective of the business, why not charge massive prices and mess with discounts to give false impressions of what's ”normal” if people just pay it anyway.

Also I noticed that they rise the price of product and then put the discount. But in the end is the same price what was before the discount).

Lucrurile stau așa în majoritatea localurilor. Peste tot, de circa 2 ani prețurile au crescut de 2 sau chiar de 3 ori, iar oamenii se pare că acceptă situația într-o resemnare de neînțeles!

Comentarii Facebook