Duminica 28 Aprilie

Civicii clujeni cer transformarea Pădurii Lombului, care aparține de Primăria Cluj, într-o arie naturală protejată


Clujul metropolitan e poluat de traficul auto, extindere imobiliară și fragmentarea habitatelor. Dar poate fi altfel. Adică, să diminuăm efectele urbanizării haotice și ale schimbărilor climatice, spun civicii clujeni.

Aceștia cer transformarea Pădurii Lombului într-o arie naturală protejată, parte a unui Inelul Verde Metropolitan. 

„Ar mai trebui rezolvate mai multe accese pietonale și velo în pădurea de stejari, denumită și Pădurea Orașului, de aprox. 100 de hectare. Plus că trebuie reglementat pășunatul, tranzitul motorizat și deșeurile ilegale pentru a respecta biodiversitatea arealului, ceea ce e posibil dacă primăria alocă fonduri pentru un management de arie protejată. 

Dacă avem parte de cer cât de cât senin, vedem nu doar orașul, ci dintr-un punct și Apusenii și Orientalii în același timp”, arată organizaţia pentru protecţia mediului înconjurător „Inelul Verde Metropolitan”.

Cine e interesat să vadă fizic părți din Inel, e invitat și sâmbătă, 16 martie, ora 11, la o tură spre Pădurea Lombului care începe din parcarea Auchan din Iris, ca să vadă și Apusenii și Orientalii, în caz de cer senin, precizează civicii clujeni. 

Imagine principala: Dragoș Ludușan, Pădurea Lombului

inel.jpeg

inel2.jpeg

Comentarii Facebook