”Civicii” cer Primăriei Cluj-Napoca să nu mai arunce frunzele adunate din parcuri - FOTO


Adrian Dohotaru, unul dintre reprezentanții societății civile clujene, cere Primăriei să nu mai arunce frunzele adunate din parcuri, pentru că acestea sunt ”îngrășământ natural pentru copaci”.

Propun Primăriei să nu mai arunce frunzele din parcuri în saci de plastic, ci să le așeze la baza copacilor. Puse la baza copacilor, frunzele sunt îngrășământ natural pentru copaci. 

Totuși, în cazul în care pe anumite suprafețe din parc se stabilește că se dorește gazon, nu pajiște, pentru ca oamenii sa stea la picnic, atunci să demonstreze că frunzele sunt fie folosite drept compost pentru noi grădini comunitare pe spații publice, așa cum cerem de ceva vreme, fie sunt duse în pădure, la baza copacilor.

”Toamna este o a doua primăvară, când fiecare frunză e o floare”, spunea Albert Camus. Sunt de acord cu el, iar mie, personal, îmi plac frunzele și iarna pentru că descompunerea lor îmi amintește de fiecare dată de seninătatea cu care trebuie să acceptăm firescul morții. 

Deep down, iraționalitatea cu care sunt îndepărtate nu are legătură doar cu scopul lucrativ al unor companii de întreținere a spațiilor verzi, ci cu o temere, o angoasă legată de moarte. Ne agățăm de viață precum ne agatam vizual de acel petec verde. Cred ca e si mai ieftin ca frunzele sa fie duse la baza copacilor, cum deja se întâmplă in unele parcuri din Cluj”, a scris Dohotaru pe grupul de Facebook Clujul Civic.

316543665_3286982374876751_7652847779697891896_n.jpg

Comentarii Facebook