Citește SCRISOAREA lui Florin Piersic către Victor Ponta / UPDATE: Actorul dezminte scrisoarea

UPDATE

 

Florin Piersic dezminte scrisoarea care i-a fost atribuită. ”Nici vorbă, nu eu am scris-o, cel care a publicat în numele meu e un porc, un neruşinat! Sunt în concediu de două luni, nici nu ştiu despre ce e vorba. Nu m-am băgat în politică până acum, nu m-am dus la niciun partid şi crezi că m-aş fi apucat acum să le scriu? Mor de râs, sincer îţi zic, sunt uluit de tâmpenia asta. Nu am scris eu, nici vorbă. E incredibil cum cineva poate să publice o asemenea scrisoare în numele meu. E o porcărie fără seamă”, a declarat Florin Piersic pentru ”Adevărul“.

 

--------------------

Actorul Florin Piersic i-a trimis lui Victor Ponta o scrisoare, pentru care îi desființează toate acțiunile. Scrisoarea a apărut pe multe site -uri centrale.

 

Siderantă seninătatea guvernanţilor care au retezat dintr-o mişcare şansele de dezvoltare ale României – anularea investiţiilor din fonduri europene, ştergerea autostrăzilor de pe harta virtuală a ţării, gonflarea pomenilor electorale cu miliarde de lei. Sunt aceiaşi care imaginează autostrăzi în lung şi-n lat, un milion de locuri de muncă, creştere economică la pas şi o bunăstare generală. Promisiuni aiuritoare, pe care o minte lucidă ar trebui să le considere de-a dreptul insultătoare, dar şi măsuri vitale pentru economie sunt acum abandonate lejer, expediate în câteva fraze bombastice, fără nicio explicaţie rezonabilă economic.

 

Prim ministrul a vorbit rapid de rectificarea bugetului, a citit pe nerăsuflate ministerele pricopsite şi a aruncat, apoi, o explicaţie stupefiantă despre fondurile europene: e mare încurcătură cu procedurile, sunt lucrări întârziate sau neexecutate.

 

Pe scurt nu e treaba guvernului, alţii pun beţe în roate. În fapt, a tăiat aproape un miliard de euro de la finanţarea proiectelor cu fonduri UE pentru că el, guvernul, nu a fost în stare să gestioneze investiţiile. Sau pentru că nu a vrut?! În ziua următoare rectificării, guvernul se autoconfirmă: publică Masterplanul de transport care rade toate autostrăzile pe care le-ar finanţa fondurile europene.

 

Între timp, primarii au fost conectaţi la robinetul cu bani al bugetului, din care vor curge peste 2,2 miliarde lei în campania electorală. România este prizo­niera subdezvoltării. Fără investiţii productive, se va zbate pentru o supravieţuire mizeră. Guvernul dă pensii şi salarii de subzistenţă, se împrumută de pe o zi pe alta ca să le plătească, taxează agresiv aceleaşi companii bune platnice şi iroseşte banii pe pomeni şi pe îndestularea clientelei din contracte cu statul.

 

Dar cui îi pasă? Deşi e campanie, publicul e tot mai puţin exigent cu politicienii, se mulţumeşte cu mici şpăguţe electorale şi nu are habar de politica economică. A ajuns şi el prizonierul politicienilor. S-a alienat: atâtea minciuni şi atâta incompetenţă i-au paralizat simţul critic şi voinţa. Nu mai are nicio aşteptare! Din păcate, turnura pe care a luat-o economia este nefastă, iar trezirea va fi curând şi foarte dureroasă.

 

Al vostru,

 

Florin Piersic”.

Comentarii Facebook