Ciprian Mihali, conferențiar universitar la UBB Cluj, despre plagiatul ministrului Educației: „Imaginea universității românești este din nou terfelită”


Ciprian Mihali, conferențiar la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și membru în partidul REPER, a declarat că „imaginea universității românești este din nou terfelită”, făcând referire la acuzațiile de plagiere aduse ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Ciprian Mihali, conferențiar la Universitatea Babeș-Bolyai, a reacționat pe Facebook după ce ministrul Educației a publicat o scrisoare prin care profesorul Ioan Pleșa, unul din autorii cursului universitar plagiat de el, susține că ar fi considerat „oportun” și „necesar” ca Sorin Cîmpeanu „să preia îndrumătorul de lucrări practice la care am lucrat și pe care l-am perfecționat împreună cu domnia sa, vreme de 15 ani”.

Ciprian Mihali: „Trebuie să mergem de luni în fața studenților noștri, umili și rușinați de ministrul nostru, și să le spunem să fie integri”

Mihali afirmă că „în ce privește povestea lui Sorin Cîmpeanu, el știe că dacă cedează acum, pierde enorm (din ce și-a propus singur sau împreună cu cei apropiați lui). De aceea, precum în cazurile Ponta, Licu sau Ciucă, va urma un lung război hibrid, în așteptarea unei ‘decizii a forurilor competente’. Ceea ce va permite regruparea forțelor și lansarea de contraatacuri din zona puterii înspre societatea civilă sau opoziție”, a declarat acesta pe pagina sa de Facebook, notează Edupedu.ro

Până la urmă, finalul va fi totuși același: nimeni nu rezistă la nesfârșit în posturi importante, interne sau externe, cu un asemenea parcurs degradant. Iar atunci lipsa lui de rușine va deveni rușinea noastră, a tuturor, pretutindeni în lume. Dar, așa cum spuneam, până atunci, imaginea universității românești este din nou terfelită. Iar noi, ceilalți, trebuie să mergem de luni în fața studenților noștri, umili și rușinați de ministrul nostru, și să le spunem să fie integri, să fie cinstiți, să nu copieze și să nu inventeze”, scrie acesta.

Ciprian Mihali va intra în grevă japoneză de luni, în ziua în care începe anul universitar

Acesta a mai scris că de luni va intra în grevă japoneză. Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice a Universității din București, va intra și el în grevă japoneză de luni, 3 octombrie, deoarece „e inacceptabil să avem un ministru care a plagiat și care-i apără pe plagiatori”. „Suntem într-o situație mai rea decât am fost vreodată”, a declarat Preda pentru EduPedu.ro, după manifestația de ieri pentru demisia ministrului Cîmpeanu, acuzat de plagiat.

Sursa foto: Facebook - Ciprian Mihali

Comentarii Facebook