Cine sunt infractorii după care au tras politistii din Grigorescu. ”Lucrau” cu ”metoda accidentul”

 

Cei doi infractori reținuți la Cluj după ce au înșelat mai mulți pensionari prin ”metoda accidentul” lucrau de fapt pentru un deținut. 

 

Răducu Coleașă (foto) și Alexandru Badea jucau rolul șoferului și a asistentului de la cabinetul de avocatură. 

 

Deținutul suna la diverși bătrâni și se prezenta drept avocat din oficiu și le cerea bani. Acesta le spunea ”victimelor” că în scurt timp la ușa lor vor veni doi tineri, șofer și asistentul său, care urmează să ridice banii. Polițiștii au fost pe urmele celor doi la una dintre ”operațiuni” și chiar au tras focuri de armă pentru a-i opri în Grigorescu. Cei doi au fugit cu un autoturism, dar tot au fost prinși, în zona localității Câmpia Turzii.

 

Ancheta derulată de poliție a stabilit activitatea celor doi la Cluj-Napoca. 

 

Coleașă și Badea au ajuns la Cluj în preajma datei de 20 iulie și și-au făcut o listă cu ”victime”: adresa, nume, dacă au copii și numere de telefon. Datele au fost transferate deținutului, care a jucat rolul avocatului și a creat scenariile cu diverse accidente în care erau implicați copiii bătrânilor. 

 

În data de 24 iulie, un clujean a fost sunat și i s-a spus că fiul său a comis un grav accident de circulație și a lovit doi copii, pentru care are nevoie urgentă de suma de 7.000 de euro. Bătrânul în cauză le-a predat celor doi complici suma de 2.000 de euro.

 

În 26 iulie, unui pensionar i-a fost cerută suma de 5.000 de lei pe motiv că unul dintre nepoții victimei a comis un accident și are nevoie de bani pentru avocat. Bătrânul a fost chiar mai darnic și a plătit 1.200 de euro, 1.040 lire sterline și 8.000 de lei.

 

Tot în aceeași zi, un alt pensionar a plătit 5.000 de lei, iar câteva zile mai târziu ”asistenții” au colectat 3.800 de lei.

 

Răducu Coleașă  și Alexandru Badea au fost arestați pentru 30 de zile și spun că regretă totul. Ei au refuzat, însă, să spună cine e ”avocatul”. 

 

Răducu Coleașă a mai spus că nu a auzit când polițiștii au tras după mașina pe care o conducea și de aceea nu a oprit.

 

Focuri de armă în Grigorescu! De ce au tras polițiștii după o mașină?

 

 

 

Foto: Caroseria BMW -ului cu care au fugit cei doi prezinta urme de la gloantele trase de polițiști

 

Procurorul a cerut arestarea celor doi, motivând că le-au produs șocuri emoționale bătrânilor.

 

 

”La evaluarea stării de pericol pentru ordinea publică, procurorul a avut în vedere atât gravitatea faptelor, respectiv săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, printr-un mod de operare specific, care funcţionează cu succes în ciuda campaniei de informare a populaţiei, realizarea unei pregătiri infracţionale prealabile temeinice, comiterea faptelor de cei doi inculpaţi împreună cu o persoană rămasă încă neidentificată, dar care din probe ar rezulta că este în stare de deţinere, comiterea faptelor de către infractori voiajori, prin deplasarea cu autoturismul la mare distanţă de localitatea de domiciliu (Călăraşi), prin crearea unor şocuri emoţionale puternice persoanelor vătămate, persoane în vârstă şi cu diverse probleme de sănătate specifice vârstei, cauzându-le acestora prejudicii substanţiale, cât mai ales gravitatea ansamblului infracţional, compus din cinci fapte penale care cumulează un prejudiciu de aproximativ 5000 euro şi 1000 lire sterline, comiterea unui număr mare de fapte, de către mai multe persoane împreună, după un plan bine stabilit care implică deplasarea ”săgeţilor” la distanţă mare de localitatea de domiciliu pentru a face cât mai dificilă identificarea lor, utilizarea mai multor telefoane mobile şi cartele telefonice de care inculpaţii se debarasează foarte des pentru a nu fi identificaţi, schimbarea periodică a oraşului în care operează”, precizează procurorul, conform Clujust.ro.

Comentarii Facebook