Marti 11 August

Focuri de armă în Grigorescu! De ce au tras polițiștii după o mașină?

 

UPDATE

 

Poliţiştii clujeni au depistat, în flagrant delict, doi bărbaţi bănuiţi de comiterea unor înşelăciuni prin metoda accidentul. 

 

Circa 20.000 de lei şi 40 de lire sterline, bani care ar proveni din înşelăciuni, au fost găsiţi de poliţişti în urma percheziţionării autoturismului celor în cauză.

 

La data de 29 iulie a.c., poliţiştii clujeni au organizat o acţiune de prindere, în flagrant delict, a unor bărbaţi, bănuiţi de comiterea unor înşelăciuni prin metoda accidentul.

 

Astfel,  doi bărbaţi au fost interceptaţi în trafic, în cartierul Grigorescu, imediat după ce ar fi înşelat o femeie, de 85 de ani, din Cluj-Napoca. Aceasta ar fi remis bărbaţilor circa 4.000 de lei.

 

Conducătorul auto nu s-a conformat indicaţiilor şi somaţiilor efectuate de poliţişti, continuându-şi deplasarea. Astfel, poliţiştii au pornit în urmărirea autovehiculului, fiind instituite, de asemenea, filtre la toate ieşirile din judeţ. 

 

Cei doi au fost prinşi în scurt timp, în localitatea Luna, din Câmpia Turzii, după ce şi-au abandonat autoturismul şi au fugit pe câmp, pentru a se face nevăzuţi.

 

În urma percheziţiei autoturismului, au fost găsiţi circa 20.000 de lei şi 40 de lire sterline, bani care ar proveni din comiterea de înşelăciuni.

 

În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii au fost nevoiţi să facă uz de armă. În urma acestei măsuri, nicio persoană nu a fost rănită.

 

În activităţile desfăşurate de poliţişti s-au implicat şi cetăţeni cu spirit civic, care şi-au oferit sprijinul pentru depistarea celor în cauză.

 

Cei doi, de 21 şi 26 de ani, din judeţul Călăraşi, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

 

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente”, precizează Poliția Cluj.

-------------------------- 

Poliția a recurs la focuri de armă în cartierul Grigorescu, încercând să oprească o mașină în care se aflau doi tineri din Călărași.

 

Practic a fost vorba acțiune de reținere a doi infractori care operau după metoda accidentul, scrie Gazeta de Cluj.

 

Surse din cadrul IPJ Cluj au declarat pentru Știri de Cluj că polițiștii au încercat să oprească mașina în care se aflau cei doi tineri de 21 și 26 de ani, dar aceștia au spart barajul. Polițiștii au tras două focuri de armă, unul de avertisment și al doilea în aer.  

 

Mașina a fost depistată, abandonată pe drumul spre Câmpia Turzii, iar cei doi tineri au fugit pe un câmp. Poliția a beneficiat de ajutorul clujenilor, care le-au indicat unde au fugit cei doi. Tinerii au fost prins în zona municipiului Câmpia Turzii și au fost reținuți. 

 

A fost o acțiune de identificare a anumitor persoane bănuite de comitera unor infractiuni prin metoda accidentul. S-a încercat oprirea mașini și s-a făcut uz de armă, dar nu au rezultat victime. Cei doi au fost reținuți în zona Câmpia Turzii”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan.

 

Cei doi tineri erau monitorizați atent având o listă de ”victime” de la care să încaseze bani prin metoda accidentul.

Comentarii Facebook