Cine l-a TURNAT pe Daniel Don la DNA Cluj. Directorul avea acasă o SUMĂ IMENSĂ

 

Directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj, Daniel Don, a fost arestat pentru că le-a cerut angajaților o parte din banii câștigați din salariile primite pentru activitatea în proiectele europene pe care Agenția le derulează.

 

Daniel Don susține că banii primiți erau puși într-un ”fond comun” din care să fie remunerați și angajații care nu erau salarizați direct de Uniunea Europeană. 

 

AJOFM Cluj s-a implicat, în ultimii ani, în gestionarea mai multor programe europene, de reconversie profesională a șomerilor, în valoare de milioane de euro. Daniel Don, directorul AJOFM Cluj numea în fruntea acestor programe europene, mai mulți experți, marea majoritate din aceștia angajații AJOFM, care erau plătiți cu salarii lunare de 30.000 de lei. Acești bani nu rămâneau la acești experți ci erau puși într-un ”fond comun”, care era apoi împărțit la toți angajații. 

 

Surse judiciare susțin că directorul Daniel Don a luat din acești bani, el neavând dreptul legal de a fi angajat în echipele de implementare ale proiectelor europene, cum ar fi Funcționarul Electronic sau Call Center-ul destinat persoanelor fără un loc de muncă.

 

La DNA au fost mai mulți colegi care l-au turnat pe Daniel Don. Primul a fost Ciprian Boșca, fostul director de implementare în cazul mai multor proiecte destinate șomerilor. EL a spus că începând cu anul 2012, nu a mai contribuit la acest fond, că nu era condiționat de nimeni, dar că până în 2012, în fiecare lună era obligat să renunțe la o sumă de bani.

 

Al doilea angajat este consilierul juridic al AJOFM Cluj, Daniel Cenan. Acesta a declarat că nu era angajat ca expert dacă nu era de acord să cotizeze, lunar, din salariul lui o anumită sumă de bani. Un alt angajat care a certificat plata banilor a fost șoferul lui Daniel Don, Aurel Motioc, care a confirmat ce a spus consilierul juridic Daniel Cenan. 

 

Don ar fi negat că a primit bani de la cei trei angajați și a susținut varianta cu ”fondul comun”, care ar fi fost o practică la AJOFM Cluj, unde angajații au salarii foarte mici. 

 

Daniel Don are probleme cu banii găsiți în casa lui de procurorii DNA Cluj: 75.000 de euro și 100.000 de lei. Directorul AJOFM Cluj a predat banii procurorilor DNA și a spus că proveneau de la mama lui, care s-a împrumutat. Directorul AJOFM Cluj a afirmat că mama lui vânduse un teren și o casă, pentru a acoperi un card de credit emis de o bancă importantă din România.

 

Surse judiciare susțin că Daniel Don avea un cont bancar VIP în care depunea lunar sume mari de bani.

 

Citește AICI acuzațiile pe care i le aduc procurorii DNA Cluj.

 

Daniel Don era cunoscut ca un tip rafinat, plăcându-i hainele scumpe de la firme de renume precum Boss, Versace și ceasurile brandurilor cunoscute. De câte ori era acuzat că se îmbracă prea bine pentru veniturile sale, Daniel Don a replicat că ”mai cumpără și el de la cei care le aduc din Occident” și că este ”foarte atent la ce cumpără”, hainele fiind o investiție pentru el. 

Comentarii Facebook