Sambata 10 Decembrie

Cluj: Stewardesa LOT nu prezintă simptome de coronavirus (nCoV 2019). Va sta 14 zile în carantină - VIDEO


Directorul Direcției de Sănătate Publică a județului (DSP) Cluj, Mihai Moisescu, a declarat că stewardesa care a lucrat în China nu prezintă smiptome de infectare cu coronavirus. Cu toate acestea, 14 zile va fi în carantină la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

În cursul zilei de astăzi, 28.01.2020, pe Aeroportul din Cluj-Napoca, din cursa Varșovia-Cluj-Napoca, a fost preluată o  persoană care a anunțat anterior că este posibil sa fi venit în contact cu o persoana cu suspiciune de infecție cu nCoV 2019 ( coronavirus). A fost alertat aeroportul și conform procedurii aeronavă a fost garată. medicul epidemiolog din Direcția de Sanatate Publica a jud. Cluj a efectuat ancheta epidemiologica conform procedurilor. 

În urma anchetei s-a decis, ca masura profilactica (persoana este asimptomatica) izolarea în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca pentru o perioada de pana la 14 zile și prelevarea de probe conform metodologiei. 

În urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase medicii specialisti considera puțin probabil ca persoana sa fie infectata cu nCoV.  

Pentru pasagerii din aeronavă (în număr de 57 ) s-a întocmit o evidenta cu datele acestora pentru a putea fi contactați și monitorizati. Totodată, aceștia au primit informații cu privire la simptomatologia bolii si le-a fost recomandat ca în cazul apariției  unor simptome să se adreseze serviciului de urgență 112 în vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca”, a spus Moisescu.

Stewardesa era pasageră de această dată în zborul Varșovia - Cluj și a anunțat că în ultimele 15 zile a stat într-un oraș din Vietnam, unde au fost patru persoane bolnave. Acest lucru a declanșat pe Aeroportul Cluj celula de criză și femeia a fost preluată de Ambulanță.

Cine este stewardesa suspectă de coronavirus de pe Aeroportul Cluj

Comentarii Facebook