Cine era plutonierul clujean care a murit la Alba Iulia

 

Plutonierul Orosz Alexandru, mecanic conductor la Complexul antiaerian Gepard din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană ”POTAISSA”, și-a pierdut viața vineri, 23 noiembrie, în gara din Alba Iulia.

 

Militarul, care debarca tehnica militară ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie, s-a electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

 

Plutonierul Orosz avea 33 de ani, era necăsătorit și avea un copil. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2007, cu o misiune în Afganistan. ”Plutonierul Alexandru Orosz era tatăl unei fetiţe de 5 ani. Militar veteran, Alexandru a executat o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan în 2012 alături de militarii Batalionului 300 Infanterie din Galaţi”, potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării.

 

Plutonierul Orosz era mecanic conductor pe Sistemul antiaerian GEPARD la Batalionul 3 Apărare Antiaeriană din Turda şi executa în această dimineaţă o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia pentru a participa la Ceremonia militară de 1 Decembrie. Alexandru a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară”, precizează oficialii MApN. 

 

Colegii au apelat serviciul de urgență 112, iar la fața locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul. O comisie a Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj. Militarii Armatei României își exprimă regretul pentru acest tragic accident și sunt alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, mai precizează MApN.

 

O comisie a Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” cercetează cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar Cluj. 

Comentarii Facebook