Cine e donatorul lui Alexandru Arșinel? A avut o copilărie grea și avea patima jocurilor de noroc

 

Alexandru Arșinel a primit un rinichi de la un tânăr care și-a pus capăt zilelor, spânzurându-se.

 

Actorul a declarat că, potrivit legii, nu are voie să ia legătura cu familia donatorului. ”Mulţumesc familiei donatorului, dar nu am avut cum să iau legătura cu ei pentru că am fost în spital. Lege nici nu îmi dă voie”, a spus Alexandru Arşinel. 

 

Rinichiul a provenit de la un tânăr de 23 de ani, din judeţul Bacău, care a fost găsit spânzurat, în 25 august, în Sighișoara, în apartamentul unde locuia cu chirie. Unele surse judiciare susțin că Ionuț E. a fost găsit în viață de colegii de apartament și transportat la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş, unde a murit după 4 zile. ”Nu s-a mai putut face nimic deoarece pacientul se afla în moarte cerebrală. De la momentul în care a încercat să se sinucidă şi până când a fost găsit de prietenii lui, au trecut mai multe minute, timp în care creierul a rămas fără oxigenare. De aici şi leziunile neurologice ireversibile”, a explicat un anchetator, conform evz.ro.

 

Ionuț E. a fost deconectat de la aparatele care îl țineau în viașă, în 29 august, iar sora lui, Roxana, care este studentă la Facultatea de Medicină din Bucureşti, le-a permis medicilor să îi preleveze mai multe organe.

 

Povestea lui Ionuț este dramatică. El a fugit de acasă și s-a stabilit la Sighişoara, fiind victima unor abuzuri în copilăriei. ”Putem doar să spunem că a avut unele probleme legate de bani şi de pasiunea lui pentru jocurile de noroc. Din cauza acestor probleme, Ionuţ E. a ales să se sinucidă. Se poate spune că a fost abuzat, în sensul violenţei, în timpul copilăriei”, au precizat anchetatorii mureșeni.

 

 

Roxana, sora lui Ionuţ, a declarat că moartea fratelui ei i-a provocat o mare durere. ”Este un episod foarte dureros pentru mine şi cu greu îi fac faţă”, a spus tânăra.

 

Alexandru Arșinel s-a prezentat la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj în 26 august pentru investigații, iar trei zile mai târziu, în 29 auugust, a fost chemat la transplant. A durat 3 zile pentru ca actorul să fie declarat compatibil cu donatorul. 

 

Echipa care se ocupă de prelevarea de organe l-a identificat ca posibil donator pe Ionuț E. încă din momentul în care a ajuns la spitalul din Mureș, astfel că este posibil ca Alexandru Arșinel să fi fost declarat compatibil cu acest tânăr în mai puțin de 3 zile.

 

Toate aceste lucruri vor fi clarificate de procurori. Mai ales că Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie ”Claudia Safta”, care se ocupă de copiii care fac dializă, va depune o plângere penală în acest sens.

 

Plângere PENALĂ în cazul rinichiului primit de Alexandru Arșinel de la Mihai Lucan. Cine face sesizarea?

Comentarii Facebook