Plângere PENALĂ în cazul rinichiului primit de Alexandru Arșinel de la Mihai Lucan. Cine face sesizarea?

 

O plângere penală va fi depusă la parchet în cazul transplantului de care a beneficiat actorul Alexandru Arșinel, care a stat, suspect, numai 3 zile în așteptarea unui organ, în timp ce alți pacienți așteaptă cu anii și mor cu zile.

 

Președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie ”Claudia Safta”, Emanuel Ungureanu, va depune o plângere la parchet în 27 septembrie, când se îmlinește un an de la moartea Adinei Bleotu, o tânără care a murit la 19 ani în așteptarea unui rinichi salvator. Din 2003 și până în 2012, Adina a sperat că va primi un rinichi, iar părinții au apelat chiar la piața neagră, fiind gata să achite 25.000 de euro pentru un rinichi. Citește AICI povestea incredibilă a Adinei.

 

Pe Adina a omorât-o, dincolo de boala cumplită, nesimițirea și nerușinarea medicilor care au ignorat că este importantă, măcar pentru familia ei.

 

Ca o chestie testamentară, care vine din dorința mea sinceră să mă lupt cu acest sistem, exact când se va împlini un an de la moartea Adinei voi depune o plângere penală pentru abuz în serviciu pentru cazul Arșinel și voi chema în judecată Institutul de Transplant Renal Cluj pentru ca pe viitor cu ajutorul unui procuror să fac ceva. Mulți mi-au spus că nu am șansă, că sistemul este închis și că justiția este la mâna lui Lucan sau a altora. Eu nu cred asta. Eu mai cred în justiție și în oameni tineri care au caracter. Sunt convins că voi găsi un procuror capabil să ne deconspire dacă în cazul lui Arșinel s-au făcut favoritisme, au fost respectate reguli. Să aflăm dacă există reguli.

 

O dată puse lucrurile în ordine să nu i se mai întâmple unei mame care vine cu copilul la Cluj sau la oricare instituție care face transplant să i se spună că este pe lista de așteptare și pentru trei luni să vină și să spună că nu ați fost doamnă pe aici.

 

Este incredibil pentru mine că se repetă același caz, cu cazul mamei Bora, cu cazul mamei Miciu, cărora li s-a spus, după ce li s-a promis un transplant pentru copiii lor, că nu mai sunt pe listă. Trebuie să fie o ordine în această mafie. Sper ca justitiția să își facă treaba. Eu nu pot să fac mai mult. Am datoria morală să vorbesc.

 

Ani de zile mamele acestor copii mi-au spus ”Domnule Emanuel, dacă vorbiți la cine ne mai duceam?”. Îmi e rușine că atunci când marele artist Socaciu a primit 2 rinichi de la un copil aflat în moarte cerebrală, rinichi care ar fi trebuit să salveze 2 Adine, nu am spus nimic. Pentru că alte două mame care erau acolo mi-au spus că nu are rost să vorbiți că noi suntem pe liste și așteptăm. Acești oameni sunt în așteptarea unei salvări, la mâna unui doctor care le spune cu cinism ”Când comentați sau dacă îi spuneți lui Emanuel ceva și asociației lui, nu mai aveți nicio șansă!”. 

 

Eu sper să se spargă monopolul în România și autoritățile statului să diminueze influența acestor doctori care se cred Dumnezeu pe pământ”, a declarat Emanuel Ungureanu, la emisiunea Știri de Cluj LIVE (Puteți vedea declarația VIDEO aici, la 1:15:00)

 

Plângerea va fi depusă împotriva Institutului de Urologie și Transplant Renal Cluj, condus cu mână de fier de Mihai Lucan.

 

Actorul Alexandru Arșinel a primit un rinichi după numai trei zile de la prezentarea la institut, fiind externat zilele trecute. Emanuel Ungureanu a scris și o scrisoare deschisă imediat după transplant în care îi atacă dur pe Arșinel și Lucan. Citiți AICI scrisoarea.

 

 

Foto: Emisiunea Știri de Cluj LIVE

Comentarii Facebook