Cîmpeanu își dorește ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă la școală și în scenariul roșu


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seara că a trimis Ministerului Educației propunerea ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală și în scenariul roșu pentru a fundamenta „un punct de vedere consolidat din perspectiva epidemiologică” și că a transmis inclusiv o analiză a Comisiei Europene privind măsurile luate în statele membre în privința orelor de sport, care ar arăta că în nicio țară elevii nu sunt obligați să poarte masca de protecție.

Elevii din ani terminali vor merge la școală în scenariul roșu?

Este extrem de important să le putem da șansa elevilor de a se pregăti pentru aceste examene în condiții de siguranță. Iar această șansă presupune, în primul rând, prezența la școală”, a declarat Cîmpeanu.

Întrebat dacă va fi alegerea elevilor și a familiilor acestora, ministrul a spus că „o să analizăm modalitatea”.

Sorin Cîmpeanu speră că decizia să fie luată înainte de a se ajunge în situația în care orașe mari din România să intre în scenariul roșu din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Aș vrea să putem lua această decizie cât mai responsabil și cât mai curând, pentru că am văzut cu toții trendul ascendent al ratei de infectare. Trendul ascendent care va dice mult dintre localități în scenariul roșu, deși în situația în care elevii din clasele terminale nu vor mai ajunge la școală”, a adăugat ministrul.

De asemenea, ministrul Educației a anunțat că a transmis Ministerului Sănătății o analiză a Comisiei Europene privind măsurile pe care le-au luat statele membre în privința desfășurării orelor de sport, care ar arăta că în niciun alt stat membru elevii nu sunt obligați să poarte mască la ora de sport, așa cum se întâmplă în prezent în România.


Comentarii Facebook