Chitaristul legitimat de Poliție pe Eroilor a POVESTIT ce s-a întâmplat. Credeți că e un ABUZ? - VIDEO

 

Andrei Negulescu, chitaristul legitimat de Poliția Locală pe Eroilor, a povestit cât de greu este să își facă meseria, din cauza ”capetelor pătrate” în uniformă.

 

Andrei a venit la Cluj-Napoca pentru a cânta într-un club, dar după o vreme și-a dat seama că pe cont propriu îi este mult mai bine. El și-a scos o autorizație pentru a cânta pe stradă, dar acest lucru nu îl scutește de probleme. 

 

Nu negă că ar trebui să fie un cadru legitim unde să se practice această activitate, dar într-un oraș precum Clujul și mai cu seamă Capitala europeană a tineretului, care promovează în acest ritm arta și cultura, este absolut dezonorant să se întâmple asemenea lucruri. Față de toți muzicienii de stradă există o ostilitate de parcă am ține în mână un Kalashnikov și nu o chitară. 

 

S-ar putea reglementa totul printr-un casting la Primărie. O comisie care să analizeze aptitudinile, dar nu să îmi vină doi polițiști de la locală și să îmi evalueze calitatea muncii mele. Mi-a zis polițistul că el nu vrea să mă asculte pe stradă, că el trece pe stradă și nu îi place ce cânt. I-am spus că ”Nu cânt pentru dvs!”.

 

Asta a fost cazul și cu violonistul. Eu sunt permanent legitimat și oprit zilnic. Din fericire am o autorizație și sunt mai încadrat legal. Este vorba despre atitudine. În alte orașe europene nu numai că acest lucru este încurajat, ci este și plătit de către comunitate, dar aici este exact invers”, a povestit Andrei Negulescu. 

 

El a spus că îl știe personal pe violonistul alungat de pe Eroilor. ”Eu știu că a fost amendat. Îl cunosc personal pe Cosmin, dar din ce am auzit, din surse adiacente, a fost amendat. Nu este un caz singular. Au fost cazuri în care a fost confiscat instrumentul.

 

Este vorba despre un fixism anume. Probabil că polițistul local, ca entitate, nu are nimic special cu mine, dar sunt niște ordonanțe emise de consiliul local și el le respectă cu o radicalitate ieșită din comun. Adică uneori am impresia să eu sunt cea mai mare problemă din Cluj-Napoca, iar în rest nu există niciun fel de comerț stradal neautorizat și nicio altă ilegalitate.

 

S-a ajuns la stadiul ca autorizat fiind să îmi spună totuși că eu nu dau bon fiscal pe bani. O dăm în Cartoon Network. O să îmi pun o casă de marcat acolo și voi da bon... Cred că ar trebui să fie mai permisivi, pentru că este un bine pe care îl facem orașului”, a încheiat Andrei Negulescu. 

 

Primăria Cluj-Napoca a dat asigurări că cei doi artiști nu au fost amendați. 

 

Incidentele sunt nenumărate cu acești artiști ambulanți. Unul dintre ei a fost la un pas să fie încătușat de jandarmi și poliția locală în Piața Muzeului. A fost legitimat pentru că își făcea ”meseria” și când a întrebat, revoltat, ce au cu el, oamenii legii au vrut să îl imobilizeze. Noroc cu oamenii din piață, între care era și un avocat, care i-a speriat pe cei în ”uniformă”, având ”vorbele la el” și panicându-i cu câteva prevederi legale privind îngrădirea libertății. 

Comentarii Facebook