Chirurgul Toma Mugea premiat la Ziua Fermierului de la Cluj: Oile sunt mai rentabile ca operațiile estetice

 

Chirurgul estetician Toma Mugea, deținătorul unei ferme de oi la Căpușu Mare, a primit premiul de excelență la Ziua Fermierului din cadrul Agraria 2014.

 

Vă mulțumesc. Am venit aici în calitate de fermier. Sunt din satul Agârbiciu, Căpușu Mare. Fac o destăinuire. În urmă cu 35 de ani m-am căsătorit, iar soția mea spune acum: ”Domnule, credeam că dacă mă mărit cu un doctor o să îmi fie bine, dar după 35 de ani văd că ajung la coada oii”. Sigur mulți o să spună că lasă doctorul sânii mai mari pentru niște țâțișoare, dar probabil când te apropii de pensie devin mai rentabile. Vă mulțumesc mult. Le mulțumesc colegilor din Asociația Ijarul și președintelui Ioan Olelelu, președintele Clusterului Agrotransilvania pentru dezvoltarea proiectului Mielul de Carne Transilvan. Sper ca la anul să puteți gusta din plin și Mielul de Carne Transilvan”, a spus chirurgul Toma Mugea.

 

El a reușit să înregistreze la OSIM Mielul de Carne Transilvan, despre care a spus că nu are grăsimea specifică altor rase de miel din România.

 

Ziua Fermierului la Agraria 2014! Eveniment cu stil la care fermierii au fost premiați - VIDEO

 

Mielul de carne transilvan e o combinație dintre berbecii de carne și oile de aici. Mielul are o vârstă de sub o lună. E foarte bine dezvoltat. Are conformația foarte bună. E foarte puțin gras, spre deosebire de mieii tradiționali care au catitate mare de grăsime. Din 20 de kg de miel viu, rămâi cu 10 kg carne bună”, a mai spus chirurgul Toma Mugea.

 

Chirurgul Toma Mugea s-a apucat de oierit și a îregistrat la OSIM Mielul de Carne Transilvan

Comentarii Facebook