Chiriile ANL, in blocul de pe Calea Floresti, au crescut cu 500%. Deputatul Mircia Giurgiu cere explicatii Ministerului Dezvoltarii


Deputatul Mircia Giurgiu cere explicatii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, in privinta majorarii chiriilor ANL.

Potrivit HG nr.165/13.02.2008, chiria a crescut de la 68 lei la 380 lei (pentru apartamentele cu o camera) si de la 96-98 lei la 560-580 lei (pentru un apartament cu 2 camere). Este vorba de imobilul de pe Calea Floresti 58B, bl. 6, in care, peste 90% dintre locatari sunt bugetari cu salarii diminuate.

"In conditiile in care chiria s-a majorat cu peste 500%, este un efort financiar imposibil de suportat pentru locatari. in alte localitati din tara, unde au fost construite astfel de locuinte, chiria este mult mai mica, (a se vedea, spre exemplu Iasi, Sinaia, Bucuresti, Baia Mare, Arad, Suceava etc),  neluandu-se in calcul Cheltuielile de intretinere si reparatii (pe care le suporta locatarii), Reparatiile capitale (pe care le suporta tot locatarii) si Cheltuielile de administrare (suportate tot de locatari).

De asemenea, in bl.6 de pe Calea Floresti 58B ascensorul s-a dat in folosinta abia dupa 1,6 ani de la data semnarii contractelor de chirie, dupa ce s-a gasit o solutie de compromis, sa fie imputernicit din partea Primariei municipiului Cluj-Napoca presedintele Asociatiei de locatari in curs de formare, factura de intretinere fiind emisa pe numele unei persoane fizice, locatar al unui apartament ANL. Nici pana in prezent, nu s-a putut constitui Asociatia de locatari pentru ca nu s-a gasit CF imobilului", a declarat Mircia Giurgiu.

Parlamentarul sustine ca "bransarea la utilitati s-a facut dupa cateva luni, pe cheltuiala locatarilor, contractele fiind semnate pe persoana fizica, respectiv pe numele unui singur chirias. De aici rezulta faptul municipalitatea nu s-a implicat deloc in administrarea acestui imobil. La fel se poate argumenta si pentru cheltuielile de intretinere si Reparatiile capitale pe care le-au suportat tot locatarii si pentru care exista documente justificative".

 

Majorarea chiriilor pentru cei care au depasit varsta de 35 de ani s-a facut printr-o hotarare de consiliu local.

 

Chiriile ANL cresc de la 97 de lei la maxim 580 de lei, pentru chiriasii care au trecut de 35 de ani

Comentarii Facebook