Chiriile ANL cresc de la 97 de lei la maxim 580 de lei, pentru chiriasii care au trecut de 35 de ani


Consilierii locali au votat majorarea chiriilor ANL pentru chiriasii care au depasit varsta de 35 de ani, de la 97 de lei la maxim 580 de lei.

Decizia trebuia sa fie luata pana in 19 aprlie si sa fie comunicata Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL). "Contractele de inchiriere se incheie pe o perioada de 5 ani si dupa aceasta prelungirea se face pe un an. Prin recalcularea chiriei pentru titularii de contract, chiria va acoperit si cheltuielile de administrare", au precizat consilierii locali.

Pentru un apartament de 62,23 mp chiria va fi de 520,17 lei, iar pentru un apartament de 67,45 mp chiria va fi de 563 de lei. Cel mai mult vor plati chiriasii care vor depasi varsta de 35 de ani si care au un apartament de 69,96 mp, adica 584,78 de lei.

Primarul Radu Moisin a spus ca in urmatoarea perioada locuintele ANL vor fi intabulate, iar apoi vor fi vandute catre chiriasi. "Avem 170 de apartamente care ar putea fi vandute pe viitor. Acest lucru va fi decis de viitorul consiliu local, dupa alegerile din iunie. Din banii adunati am putea termina cele 100 de locuinte ANL de pe strada Ghimesului si Sighisoarei", a spus Moisin.

Comentarii Facebook