Chiriaș abuzat de proprietar în Cluj, după ce a decis să plece pentru că s-a mărit chiria: Nu vrea să ne dea garanția dar dorește să eliberăm apartamentul


Un tânăr trece printr-o experiență stresantă cu proprietara apartamentului în care locuiește. Aceasta a mărit chiria, astfel, tânărul și colegul lui au decis să se mute.

Cei doi i-au propus gazdei să petreacă ultima lună din chirie fără să plătească ca aceasta să nu mai fie nevoită să le dea înapoi garanția. Aceștia au fost surprinși când propietara nu doar că a refuzat, ci nu vrut să le dea deloc garanția înapoi, deși totul în casă era în regulă. Mai mult, aceasta le-a cerut să elibereze apartamentul într-un interval foarte scurt de timp. 

,,Salut. Proprietara apartamentului în care stau a decis să mărească chiria, fapt care ne-a făcut pe mine și pe colegul de apartament să vrem să ne mutăm în altă parte.

Problema cea mare a apărut în momentul în care noi doi i-am propus ca în ultima lună în care stăm în apartament(adică Ianuarie) să nu mai fie nevoie să îi plătim chirie, ci să stăm pe baza garanției pe care am plătit-o în prima lună când ne-am mutat. Long story short, nu vrea să stăm o lună fără să-i plătim, nu vrea nici să ne dea garanția dar vrea să eliberăm apartamentul cat mai repede, gen săptămâna viitoare.

Evident ca nu avem nici un contract, deși în anii in care am stat aici am rugat-o in multiple dăți să facă asta. Ce e de făcut în acest caz? Nu vrem să plecăm fără să-i plătim facturi sau cheltuieli, nu vrem să o facem de bani, vrem doar dreptul nostru de a ne primi garanția înapoi.”, a întrebat tânărul pe o rețea de socializare. 

Răspunsurile nu au ezitat să apară, cei mai mulți sfătuindu-i  pe cei doi să încerce să își recupereze garanția discutând cu proprietara sau să apeleze la organele legii deoarece aceasta ar avea mult mai mult de pierdut decât ei în cazul unei acțiuni legale.

,,Nu plătiți. Dacă vă dă în judecată, invocați compensația legală."

,,Vă mutați din apartament cat mai repede, predați cheile și achitați ultimele facturi atunci când vă returnează garanția. Dacă comentează îi reamintiți ca sunteți cetățeni responsabili și nu tolerați evaziunea fiscală.”

,,Nu ii platii, n are contract - probabil ca nu e nici declarata chiria la ANAF, deci dacă merge la politie o sa și facă probleme și mai mari. Sau mai aveți o varianta, aveți o discuție mai "serioasa" în care ii explicați ca frumos e sa va dea la final garanția înapoi, în caz ca nu este nimic distrus la apartament, dacă nu, se poate alege cu surprize neplăcute.”

,,Nedeclararea chiriei e fapta penală, numa zic.”, au răspuns internauții.


Comentarii Facebook