Cherecheș, primarul din Baia Mare, arestat pe 30 de zile. Cum s-a comparat cu Iisus - VIDEO

 

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost arestat pentru 30 de zile de judecătorii clujeni. 

 

Cătălin Cherecheș este acuzat de luare de mită în formă continuată, după ce a fost prins în flagrant, când lua bani de la un om de afaceri.

 

M-am așteptat să fiu arestat doar este campanie electorală. Totdeauna avem încredere în instanță. În perioada asta altul mai important a fost răstignit”, a spus primarul din Baia Mare.

 

Denunțătorul lui Cherecheș este omul de afaceri Cristian Șpan.

 

Conform unor surse judiciare, cei doi au mers împreună la Primărie, în cursul zilei de marți, 26 aprilie, iar în momentul flagrantului primarul Cătălin Cherecheș nu s-ar fi aflat în birou. 


 

Din datele de la dosar rezultă că primarul Cherecheș a fost oprit de câțiva cetățeni pe holuri, iar denunțătorul s-a aflat singur în birou și a pus banii pe masa primarului.

 

Cătălin Cherecheș s-a dus în birou l-ar fi întrebat Șpan ce este cu acel plicul pe masa lui. Procurorii au intrat la scurt timp și au făcut flagrantul. Banii fuseseră marcați cu o zi înainte.

 

Șpan fusese atras în colaborarea cu DNA încă din 2015 și a făcut nenumărate înregistrări cu telefonul mobil. Acestea ar fi acum la DNA Cluj.

 

Conform procurorilor DNA Cluj, ”în cursul anului 2014, inculpatul Cherecheș Cătălin, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, i-a propus unei persoane (denunțător în cauză) să ocupe o funcție de conducere în cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord.

 

În continuare, inculpatul Cherecheș Cătălin i-a promis acesteia sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cât și pentru continuarea în bune condiții a activității clubului, cu condiția ca o parte din banii primiți de club să-i fie remiși edilului.

 

Astfel, în baza înțelegerii dintre cei doi, în perioada martie-august 2015, inculpatul Cherecheș Cătălin a pretins și a primit de la persoana respectivă suma de 70.000 lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar.

 

De asemenea, în perioada imediat următoare, inculpatul Cherecheș Cătălin, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Marea susținerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunțătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială.

 

La data de 14 aprilie 2016, pentru o altă tranșă de bani, în același cuantum, edilul i-a solicitat denunțătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului.

 

În legătură cu remiterea sumei de bani pretinse, la data de 22 aprilie 2016, inculpatul Cherecheș Cătălin i-a transmis denunțătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 și 30.000 lei, lucru cu care acesta din urmă s-a conformat.

 

În același context, la data de 26 aprilie 2016, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheș Cătălin fiind găsită suma de 30.000 lei.

 

Inculpatului Cherecheș Cătălin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

 

La data de 27 aprilie 2016, acesta urmeaza să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”. 

Comentarii Facebook