Centrul Integrat de Transplant Renal din Cluj va fi gata în 3 ani și va costa 200 de milioane de euro, susține Consiliul Județean Cluj


Indicatorii tehnici și economici ai centrului integrat de transplant din Cluj, un spital unic în această zonă a Europei, ar urma să fie aprobați în următoarea ședință a Consiliului Județean, când e programat să fie discutat studiul de fezabilitate pentru obiectiv.

Proiectul construirii Centrului Integrat de Transplant, primul din România și singurul din sud-estul Europei, avansează în ritm alert. Practic, am intrat în linie dreaptă cu demararea licitației de execuție, pe care ne-o dorim a fi realizată în cursul lunii martie 2022. În trei ani acest obiectiv medical ultramodern va fi în picioare! Proiectul este inclus la finanțare pe fonduri europene prin intermediul PNRR”, spune președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Conform contractului încheiat cu câștigătorul concursului internațional de soluții inițiat de Consiliul Județean, proiectantul va finaliza documentația tehnică până la finalul acestui an, iar în decembrie forul administrativ al județului va putea depune documentația pentru obținerea autorizației de construcție.

Proiectul are o valoare estimativă de 200 milioane euro și vizează edificarea primului centru de transplant din țară care integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal. 

În ceea ce priveşte necesitatea realizării acestuia la nivelul județului Cluj, este de amintit faptul că, pe lângă personalul medical de excepție din municipiu, o pondere de două treimi din donatori sunt din zona Transilvaniei”, arată CJ Cluj

Clădirea va avea 280 de paturi, 12 săli de operație și un heliport, 176 locuri de parcare, și 11 etaje.


Comentarii Facebook