Centru misionar social, cu birouri pentru preoti, o capela si o gradinita, construit pe un teren de 2.000 de mp, pe Calea Turzii FOTO si VIDEO

 

Mitropolitul Andrei a pus astazi piatra de temelie a Centrului misionar social Sf. Apostol Andrei, de pe Calea Turzii. Terenul a fost oferit Mitropoliei Clujului de catre Consiliul Judetean Cluj.

 

La ceremonia au participat zeci de preoti din toata Transilvania, dar si mitropolitul Pantelimon al Veriei, Grecia.

 

Viitorul centru social va cuprinde birouri, o capela, o gradinita si, posibil, un teren de sport. "Ne punem nadejdea in rugaciunile Maicii Domnului si ale Sfantului Apostol Andrei. Dam slava lui Dumenezeu pentru ziua frumoasa de astazi si ne punem nadejdea in rugaciunile Maicii Domnului si ale Sfantului Apostol Andrei, pentru a putea ridica acest centru misionar social, cu ajutorul careia biserica iese din locasul de inchinare si se implica in viata oamenilor. Biserica o alcatuim toti, preoti, credinciosi si toata suflarea de pe pamantul acesta.

Viitorul centru va cuprinde birouri pentru cele doua protopopiate, pentru Asociatia femeilor crestin ortodoxe, pentru Asociatia tinerilor crestin ortodocsi, pentru Filantropia ortodoxa si pentru misiunea cu copilasii. Langa cladirea mare se va ridica si o gradinita si am inteles ca se va ridica si un teren de sport", a spus mitropolitul Andrei.

 

Valoarea investitiei nu este inca stiuta, pentru ca nu a fost terminat proiectul. Lucrarile vor incepe dupa Pasti, in luna aprilie.

 

10.000 de clujeni s-au inchinat la fragmentul din Crucea pe care a fost rastignit Iisus FOTO si VIDEO

 

Piatra de temelie a noului Centru misionar social a fost asezata la finalul slujbei de liturghie de Buna Vestire, care e hramul Mitropoliei, de la catedrala Mitropolitana din Piata Avram Iancu. Circa 1000 de credinciosi s-au deplasat la finalul slujbei pana la terenul de pe Calea Turzii, situat langa Liceul de Coregrafie, unde a fost tinuta o scurta ceremonie religioasa.

Comentarii Facebook