Ceață densă în județul Cluj! Vizibilitatea pe unele drumuri este sub 50 de metri


Vizibilitatea este redusă sub 50 de metri în mai multe localități din județul Cluj luni dimineața, din cauza ceții dense. Se circulă greu și pe autostradă, cu vizibilitate sub 200 de metri.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Nowcasting de condiții locale de ceață și vizibilitate redusă. Meteorologii au emis o avertizare de tip Nowcasting pentru condiții locale de ceață și vizibilitate scăzută sub 200 m, pe alocuri sub 50 m, inclusiv pentru județul Cluj. Codul Galben este valabil până la ora 10 dimineața și vizează în special zona joasă a județului.

Sfătuim șoferii să reducă viteza în mers, sporind atenția la volan, să folosească sistemele de iluminare și dezaburire, să mărească distanța de siguranță între vehicule şi să evite manevrele riscante sau depășirile periculoase! Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice: nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă; în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari”, transmite Poliția Română.

De asemenea, se circulă în condiții de ceață și pe autostrăzile A1 București-Pitești, A1 Sibiu-Deva, A2 București-Constanța, A4 Ovidiu-Agigea, A10 Sebeș-Turda, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri.

Comentarii Facebook