CEAPA și puterile ei miraculoase. Ce boli tratează?

 

Ceapa este folosită ca ingredient în numeroase rețete culinare, însă nutriționiștii susțin că cel mai bine e să o consumați crudă.

 

”Conţinutul ridicat de minerale, potasiu, calciu, fier, sulf, cât şi vitaminele A şi E, fac din ceapă o legumă importantă pentru o alimentaţie sănătoasă”, spune nutriţionistul Luiza Pârvu. “Recomand ceapă în cantităţi moderate şi celor care ţin cure de slăbire, tocmai pentru conţinutul de minerale. Are şi proprietăţi antimicrobiene. Ideal este să fie consumată crudă, însă celor care nu o pot mânca crudă le recomand şi ca ingredient în mâncare. Ceapa nu trebuie prăjită, ci mai degrabă înăbuşită”, mai susţine nutriţionistul.

 

Iată ce boli țineți la distanță dacă mâncați zilnic ceapă:

 

1. Boli de inimă

 

Specialiştii au demonstrat că substanţele sulfurice regăsite în ceapă au proprietăţi anticoagulante şi previn agregarea plachetelor sangvine. De asemenea, sulful reduce nivelul de colesterol şi de trigliceride din sânge, îmbunătăţind funcţionarea membranei celulare a globulelor roşii.

 

Printre beneficiile consumului de ceapă se numără şi prevenirea infarctului, datorită conţinutului foarte mare de flavonoide.

 

2. Cancer

 

British journal of Cancer a publicat în 2004 un studiu denumit ,,Consumul de ceapă şi usturoi, o problemă de viaţă şi de moarte”.

 

Studiul a urmărit 238 de pacienţi cu cancer de prostată şi 471 de bărbaţi sănătoşi. S-a descoperit că bărbaţii care consumau peste 10 grame pe zi de ceapă sau usturoi aveau un risc mai mic de cancer de propstată decât cei care consumau mai puţin de 2,2 grame.

 

Citeşte mai mult pe doctorulzilei.ro.

Comentarii Facebook