Cea mai modernă şcoală specială se construieşte la Cluj: „Toți copiii pot învăța și au valoare”


Cea mai modernă şcoală specială din România se construieşte la Cluj, noul sediu al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă este aproape de finalizare, potrivit Consiliului Judeţean Cluj.

Lucrările la noul corp de clădire al Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, alcătuit din trei zone cu funcţiuni distincte, se află într-un stadiu avansat, fiind complet realizate partea de structură şi cea de zidărie. Executarea instalaţiilor electrice şi de incendiu avansează rapid, continuând, în acelaşi timp, şi lucrările la partea arhitecturală.

De asemenea, montarea tâmplăriei exterioare este aproape de finalizare, astfel că,procentul total de materializare a obiectivului este de peste 60%. Concomitent are loc şi modernizarea şi adaptarea corpului C1 existent, prin renovarea încăperilor şi construirea unui grup sanitar, astfel încât spaţiile rezultate să poată găzdui activităţi de terapie ocupaţională şi activităţi de pre-profesionalizare.

A fost deja ridicată clădirea ce va găzdui cea mai modernă şcoală specială din ţară iar lucrările continuă în ritm susţinut. Ne bucură faptul că vom reuşi, cu ajutorul fondurilor europene, să oferim tinerilor cu cerinţe educative speciale condiţii optime de terapie şi studiu. Prin intermediul acestui proiect, judeţul Cluj va reprezenta un model din prisma dotărilor ultramoderne şi a beneficiilor puse la dispoziţia elevilor şi profesorilor unei şcoli speciale”, spune Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. 

Noul sediu al unităţii de învăţământ va dispune de o grădină senzorială amplasată pe acoperiş, unică la nivel naţional, de un spaţiu special destinat hidroterapiei, precum şi de amenajarea unui loc de joacă şi pentru activităţi în aer liber. Termenul maxim de finalizare a investiţiei este luna aprilie a anului 2023.

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, Cluj-Napoca este continuatoarea instituţiei de învăţământ pentru copiii cu deficienţă mintală din Cluj.

Toţi copiii pot învăţa şi au inerentă valoare”, spun reprezentanții Centrului, cu referire la misiunea acestei instituții. 

Comentarii Facebook