Ce trebuie să mâncăm şi să bem în zilele de vară

 

Pe timp de vară este indicat să bem multe lichide şi să mâncăm fructe şi legume.

Acesta este meniul pe care ni-l recomandă nutriţioniştii în zilele caniculare. Este indicat să renunţăm la carene şi la mâncărurile grase. De asemenea, medicii  ne sfătuiesc să încercăm să stăm cât mai puţin la soare, mai ales la orele în care radiaţiile sunt puternice.


Nutiţioniştii ne avertizează că mâncărurile consistente nu au ce căuta în meniul nostru. Este bine să le înlocuim cu legume şi fructe şi să bem cât mai multe lichide, dar în nici un caz sucuri acidulate sau alcool, scrie realitatea.net

"Aportul de lichide trebuie să fie de minim 3 litri de apă pe zi. Trebuie să redecem foarte mult grăsimile şi să le înlocuim cu legume şi fructe. În loc de trei fructe, putem creşte chiar la cinci fructe pe zi şi toate zarzavaturile de care dispune România în momentul de faţă", spune Nicolae Hâncu, nutriţionist.

Nutriţioniştii spun că mezelurile şi carnea ar trebui înlocuite cu fasole, mazăre, linte sau soia.

Codul galben de caniculă, intrat în vigoare sâmbătă, continuă până pe 3 iulie.

Comentarii Facebook