Ce spune Valeriu Gheorghiță despre cazul elevei din Cluj vaccinată greșit cu Johnson & Johnson


Eleva vaccinată din greșeală cu Johnson & Johnson, la un centru din Cluj-Napoca, deși nu împlinise 18 ani, a stârnit reacții în tot sistemul. Oficialii încearcă să minimalizeze cazul. 

Am vorbit cu directorul DSP Cluj, mi-a confirmat că într-adevăr acest lucru s-a întâmplat. A fost, din câte mi s-a transmis, o eroare la momentul triajului. (...) La momentul la care o persoană vine la triaj, se scanează cartea de identitate şi acolo se vede vârsta şi în funcţie de tipul de vaccin se spune dacă este sau nu eligibil, dacă se poate sau nu vaccina. Persoana a trecut de triaj şi a fost vaccinată. Ulterior, în momentul în care s-a încercat să se introducă în RENV vaccinul, evident că nu s-a putut face acest lucru, pentru că a apărut o eroare de introducere, ţinând cont că vaccinul cu Johnson în momentul de faţă are autorizare peste vârsta de 18 ani. Sigur că este un lucru care nu trebuie să se întâmple, (...) există proceduri, există instrucţiuni şi fiecare persoană care ajunge în centrul de vaccinare trebuie să efectueze acest triaj. S-a efectuat acest triaj, dar, repet, nu s-a identificat corect vârsta persoanei respective”, a declarat şeful CNCAV, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Acesta spune că tânăra nu are ce să pățească.

Acum întrebarea este, din punct de vedere medical, dacă există vreun risc sau vreo repercusiune asupra stării de sănătate. Nu există, nu se anticipează niciun risc. De ce? Pentru că din punct de vedere al profilului biologic, imunologic, la peste 17 ani, respectiv, 18 ani, organismul nu este diferit ca reactogenitate şi ca imunogenitate. (...) Cred că principala recomandare este să ne asigurăm că personalul vaccinator cunoaşte foarte bine instrucţiunile şi că le şi respectă”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă despre eleva vaccinată.

Elevă din Cluj vaccinată din greșeală cu Johnson. Nu i-au dat certificatul de vaccinare, ci au dat-o afară

Comentarii Facebook