Ce spune Sergiu Todea despre DEMISIA / DEMITEREA șefului care l-a UMILIT ani la rând

 

Fostul agent de poliție Sergiu Todea, care a stârnit prin demisia lui un tsunami în Poliția Română, a vorbit despre schimbarea din funcție a comisarului șef Cristian Pintea, cel care l-a șicanat și umilit ani la rând pentru că și-a făcut datoria și l-a sancționat în trafic. 

 

Pe mine nu mă interesează că dl. comisar şef Pintea a fost eliberat din funcţie sau că şi-a dat demisia. Ceea ce mă interesează, ţinând cont de sentinţele definitive şi de concluziile Corpului de Control a Guvernului, imi pun întrebarea cum un astfel de om mai poate sta într-o funcţie de conducere a unei structuri poliţieneşti, pentru că, pe lângă abilităţile necesare trebuie să fii şi un bun exemplu pentru subalterni. Ori ce exemplu a dat doar dacă priviţi şi analizaţi cazul meu.

 

Un sistem se reformează extrem de greu. Cu o floare nu se face primăvară. Ca să se reformeze această instituţie, trebuie mult mai mult decât am făcut eu. Trebuie ca fiecare ofiţer şi agent din Poliţia Română să ia atitudine, să se unească toţi, pentru că doar uniţi putem să câştigăm şi să facem o instituţie modernă. Asta nu s-a întâmplat şi în cazul meu decât cu foarte puţine excepţii”, a spus Sergiu Todea, într-un interviu acordat evz.ro.

 

El a nominalizat și care sunt polițiștii corecți din IPJ Cluj care i-au luat apărarea și i-au salvat onoarea. ”Este vorba despre agenţii Nicu Dordai, Mihaela Suciu şi Vasile Măhălean. Ultimul a fost presat în timpul anchetei disciplinare să îşi schimbe de mai multe ori raportul, ca să cadreze cu sesizarea depusă împotriva mea, de comisarul şef Cristian Pintea. Ulterior, în instanţă agentul Măhălean a revenit şi a spus tot adevărul. La nici unul dintre ei nu le-a fost frică şi nu au cedat presiunilor, chiar dacă ei erau simpli agenţi iar domnul Pintea era adjunctul şefului IPJ Cluj”, a mai spus Todea.

 

Comisarul Cristian Pintea și-ar fi dat demisia din funcția de adjunct al șefului IPJ Cluj, chiar înainte de a afla că va fi demis. Acum ar urma primească o nouă funcție de șef în IPJ Cluj. ”Eu ştiu ce înseamnă această procedură pentru că la gradul lui profesional trebuie să i se pună la dispoziţie o altă funcţie de şef. Dar ce moralitate are el ca şef să se prezinte înaintea subalternilor, să vină şi să le ceară să respecte legea. Dacă tu eşti dovedit de instanţă că ai acţionat exact invers, să nu zic penal, atunci cum mai poţi să le ceri respectarea legilor când tu le încarci”, a mai spus Todea.

 

Conducerea IPJ Cluj nu a fost foarte clară în privința modului în care a fost schimbat comisarul șef Cristian Pintea, prin demisie sau prin demitere.

 

Cu data de 11 octombrie a.c., comisar-şef de poliţie Pintea Cristian Dan a fost eliberat din funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj prin dispoziţie a inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Ofiţerul a fost pus la dispoziţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj în vederea numirii într-o altă funcţie, conform gradului profesional deţinut,  nivelului de pregătire şi competenţei profesionale”, se spune într-un comunicat.

 

Sursele Știri de Cluj susțin că Pintea nu a așteptat să fie umilit, ci și-a dat el demisia.

 

Comisarul Pintea a fost DEMIS! E cel care l-a UMILIT pe polițistul Todea - EXCLUSIV

Comentarii Facebook