Ce spune Cristian Tudor Popescu despre suspendarea Simonei Halep. Jurnalistul nu s-a răbdat să nu reacționeze


Cristian Tudor Popescu nu crede că Simona Halep va mai reveni în tenisul mare în urma scandalului de dopaj.

Cristian Tudor Popescu crede că dacă decizia se menține și în urma apelului făcut de sportivă la TAS, cariera acesteia este complet ruinată.

Dacă se menține decizia de patru ani și după verdictul de la Lausanne, e terminală pentru cariera Simonei. Nu văd cum ar mai putea relua [tenisul] după trei ani de suspendare. Și dacă această decizie va fi înjumătățită, tot e rău. Simona e puternică, o văd capabilă să încerce să revină (n.r. – dacă suspendarea va fi redusă), dar e extrem de greu. Ar pleca de la zero, ar trebui să joace în turnee ITF, Challenger… Chiar dacă ar putea primi wild-card-uri în turneele WTA, deși acest lucru nu e de la sine înțeles. Moral, Simona este găsită vinovată fără rezerve pentru dopaj. Prin această motivare, se înțelege de acolo, din datele din pașaportul biologic, că Simona a făcut asta în mod repetat și premeditat, că a fost conștientă. Dar asta e ceva ce eu nu am să cred până mor. Decizia e dură, dar nu mă surprinde. Mă temeam de această decizie”, a afirmat CTP, potrivit gsp.ro.

Trebuie să mai spun că apărarea făcută de Simona și avocații ei a fost o prostie. Nu avea cum să conteze o asemenea apărare, a fost ceva catastrofal, de bezna minții… Un supliment alimentar contaminat cu roxadustat? Cum? Roxadustatul e o substanță rară, găsită prin spitale. Ce, e zahăr sau drojdie? Asta a fost apărarea avocaților. Ei au pus la punct asemenea abordare în care eu n-am crezut în niciun moment! Deși eu nu cred că a luat ceva intenționat. V-am spus, ce dracului? Eu nu sunt Ilie Năstase, nu mă ridic la nivelul de a spune că, dacă era din Statele Unite, pedeapsa ar fi fost mult mai blândă. Nu voi fi niciodată în tabăra acelora care susțin că Simona a fost pedepsită, că România e o țară mică și așa mai departe…

Sigur că e ceva grav, e ceva ce pune sub îndoială întreaga carieră a Simonei Halep. Eu nu am date să contest ceea ce spun experții. Dar am argumentele mele personale. Am văzut-o pe Simona atâția și atâția ani, cred că am văzut 95% din meciurile jucate de ea în toți acești ani și nu am văzut-o niciodată apelând la un truc, cum sunt atâtea care recurg la tertipuri. A fost mereu foarte dreaptă, cinstită. Dar asta nu înseamnă că pot să contest ce scrie acolo. Dar nu vreau să cred (n.r. – în motivarea verdictului), e mai bine să spun așa! Nu înseamnă că mă apuc acum să-i acuz pe cei din tribunalul respectiv de cine știe ce… Cunosc un singur caz în istoria tenisului, pe Andre Agassi, care a revenit de la locul 217 la locul 1. E extrem de greu să revii în clasament din poziții de a primi wild-card. Într-un scenariu foarte optimist, că [decizia] ar rămâne un singur an după TAS, Simona poate încerca, e puternică. Dar dacă rămân trei ani, nu cred că mai putem să discutăm”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Simona Halep, suspendată 4 ani pentru dopaj. Cariera ei este terminată

Comentarii Facebook