Ce sfaturi a primit o tânără care vrea să se mute la Cluj: ”Clujul e sold out! Caută alt oraș” / ”Țăranii au stricat Clujul”


O tânără vrea să se mute în Cluj-Napoca și a întrebat dacă merită să facă acest lucru. A urmat un val de replici, care arată că cei care stau deja în oraș s-au săturat de bula în care trăiesc. Cu toate acestea,  dacă analizăm orașul din 2010 și pe cel din 2023, trebuie să recunoastem că multe s-au schimbat în bine. Atunci aveam sărbătoarea berii, un patinoar de Crăciun și câteva concerte românești. Acum avem 4 -5 festivaluri, între care Untold, care este unul de nivel mondial, evenimente săptămânale, care toate au crescut calitatea vieții, dar și costurile. 

Bună ziua! Intenționez să mă mut în Cluj și aș vrea recomandările voastre pentru o zonă bună, dar totuși accesibilă din punct de vedere preț pentru a cumpăra un apartament. Având bebe mic caut o zonă care să nu fie neapărat în centru, dar totuși să nu faci 2 ore până acolo, chiar dacă este aproape, mă interesează și traficul. Mulțumesc”, a scris aceasta pe Facebook.

Replicile sunt incredibile, unii fiind foarte nemulțumiți de oraș: 

Eu zic să stai la locul tau, lasă Clujul că e aglomerat rău!?”, ”Clujul e sold out! Caută să te muți în alt oraș”.

Dacă citiți toate comentariile, vedeți că doamna a fost foarte civilizată şi a vrut doar niște informații. Mulți au început să răspundă la bășcălie, tipic Românesc. Adevărul este că oraşul Cluj-Napoca a cam stagnat ultimii 20 de ani. Oraşe precum Oradea sau Timișoara sunt mult mai avansate din toate punctele de vedere. Dacă în Cluj nu existau universități era un oraș mediocru”, a mai comentat cineva, mai aplicat.

Am auzit ca la Craiova e kids friendly și e ieftin tare, lasă Clujul deja e plin de vinituri de pe la țară atât de mulți au venit încat deja pute aerul”, a scris altcineva.

Nu știu din ce oraș ești, dar eu sunt din Cluj, mutată la București și din păcate oricât de drag îmi este Clujul nu m-aș muta înapoi din 3 motive: a devenit aglomerat, dar nu are încă metrou, este mai scump decât majoritatea orașelor (și când zic asta mă refer că eu duc piață la mătușa mea când merg în vizită), salariile mai mici decât în capitală dar apartamentele mai scumpe, afterschool mai scump pentru copil! Eu zic să te gândești bine pentru bebe înainte să faci o astfel de mutare. Per total costul de viață la Cluj a devenit foarte mare și nejustificat. Eu am 2 copii și nu mi-aș permite să locuiesc, iar la Cluj”, a mai adăugat o tânără mamă.

Sunt clujeancă 100%, Clujul a fost cândva cum trebuie. Acuma nu mai e. Toate națiile posibile sunt aici. Și da, e aglomerat, dar oricum asta se vrea. De parcă nu mai există loc pe planeta asta. Ne înghesuie ca pe șobolani. Nu țăranii au stricat Clujul, ci alții. Cel mai bine la periferie într-un mic sătuc lângă Cluj. La Cluj-Napoca se fac construcții peste construcții, azi-mâine nu vom mai avea spatiu verde”, a completat altcineva.

Cea care a făcut postarea a revenit și a concluzionat: ”Observ că majoritatea vă plângeți de «țăranii» care au invadat clujul. Nu taranii sunt problema, ci oamenii needucați și mizerabili. Locuiesc în București la curte și in fiecare zi aud manele, artificii și la 9 dimineața, oameni înjurând pe stradă și alte cele. Zona nu contează, am stat în peste 5 zone de când sunt în București și toate sunt zone bune degeaba, oamenii sunt la fel.

Apa caldă lipsește, gândaci peste tot, căldura lipsește și ea, de aceea vreau să plec din București. Nu aș recomanda nimănui să locuiască aici, plus traficul, faci 5 km în 1h și gropile sunt incredibile.

Mulțumesc de răspunsuri dar dacă tot ziceți să nu ne mutam în Cluj spuneți și motivele, nu că e aglomerat… am fost în Cluj… nu e aglomerat haideți la București să vedeți aglomerație și «țărani,» cât cuprinde”, a transmis aceasta.

Comentarii Facebook