Ce risca locotenentul-protestatar Alexandru Gheorghe! Va fi judecat de consiliul ofiterilor


Reprezentantii Ministerului Apararii Nationale au anuntat ca locotenentul Alexandru Gheorghe de la unitatea din Campia Turzii va fi judecat de consiliul de onoare al ofiterilor de la unitatea la care lucreaza.

"Prin participarea in uniforma militara si prin declaratiile facute la mitingul de protest ce s-a desfasurat, in seara zilei de 23 ianuarie, in Piata Universitatii, locotenentul Gheorghe Alexandru, incadrat la Flotila 71 Aeriana din Campia Turzii, a incalcat prevederile art. 29 lit. g) din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare si alte prevederi ale regulamentelor militare", a declarat contraamiralul de flotila Tiberiu Fratila, seful Directiei Informare si Relatii Publice a MApN, citat de realitatea.net.

"La nivelul unitatii militare in care este incadrat se va analiza situatia participarii ofiterului la mitingul din Piata Universitatii si vor fi dispuse masurile legale corespunzatoare, potrivit legii statutului cadrelor militare si regulamentelor militare. Aceasta analiza se efectueaza, conform reglementarilor legale, de catre consiliul de onoare al ofiterilor, respectiv de consiliul de judecata, in baza unor proceduri clare, care prevad termene si principii ce trebuie respectate. in functie de rezultatele analizei care se va efectua in zilele urmatoare la nivelul unitatii, comandantul unitatii va lua o decizie si va propune masurile legale in consecinta", a mai explicat Tiberiu Fratila.

"Incadrarea in serviciul militar a oricarei persoane impune respectarea cu strictete de catre aceasta a legilor, a regulamentelor militare si a normelor de disciplina specifice Armatei Romane. De altfel, in orice armata moderna, in orice armata din lume, exista astfel de reguli si norme care trebuie respectate, disciplina militara constand in respectarea de catre militari a normelor de ordine si comportament obligatorii pentru mentinerea starii functionale, indeplinirea misiunilor specifice si buna desfasurare a activitatilor", a mai precizat oficialul MApN.

Locotenentul Alexandru Gheorghe a protestat luni, 23 ianuarie, alaturi de manifestantii din Bucuresti, imbracat in uniforma militara.

 

Un ofiter de la Campia Turzii a protestat in uniforma in Bucuresti! Vezi ce a declarat Alexandru Gheorghe VIDEO

Comentarii Facebook