Ce a pățit un UNGUR, cu un briceag ”la purtător”, care a cerut pâine în limba maghiară la Cluj-Napoca - VIDEO

 

Un bărbat din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, a încercat să cumpere pâine la Cluj-Napoca vorbind numai în limba maghiară. El și-a pus și o cocardă maghiară la piept, dar nu a avut probleme: ”Din fericire nu a trebuit să folosesc briceagul”.

 

Maghiarul a bătut mai multe magazine din zona centrală a orașului, fiind filmat la fiecare pas. Numai într-un magazin din Piața Mihai Viteazu vânzătoarea i-a răspuns în limba maghiară.

 

Ce a pățit un bărbat din Secuime după ce a cerut pâine în limba română

 

A trebuit să venim până la piață ca să cumpărăm pâine în ungurește. Fermecător este că doamna avea nume românesc. Și a vorbit frumos cu noi. 

 

Dragi spectatori, am și niște vești bune, dar în majoritatea proaste. Vestea bună este că am găsit măcar un singur magazin, unde se vorbea și ungurește. Am folosit semne în două magazine, dar când n-am mai vrut să gesticulăm, n-am primit nimic, ba chiar mai mult ne-au trimis afară din magazin. 

 

Cu cocarda n-am avut probleme. Slavă domnului că n-a fost nevoie să folosesc briceagul pe care l-am adus. Dar dacă nu vorbești românește în acest oraș (sau măcar engleză) o să mori de foame”, a explicat bărbatul, la finalul filmului.


Comentarii Facebook