Caz medical de excepție la Spitalul de Urgență Cluj! Medicii au reușit să salveze viața unui bărbat, ajuns la complicații grave din cauza unei amigdalite


Bărbatul în vârstă de 37 de ani din Oradea a fost la un pas de tragedie. Acesta s-a prezentat inițial la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, unde reclama că suferea de amigdalită. 

Inflamația s-ar fi extins, și a cauzat mai apoi o infecție gravă, care a cuprins întreg organismul. Medicii au reușit să-i salveze viața pacientului, care a fost externat astăzi.

Cazul orădeanului a fost unul neobișnuit, după cum relatează reprezentanții SCJU Cluj-Napoca:  „Pentru Tudor, un pacient din Oradea în vârstă de 37 de ani, o simplă amigdalită bacteriană a condus la o insuficiență multiorgan (renală, circulatorie și hepatică). În plus, bolnavul a dezvoltat o infecție gravă la un picior, în șoc hemoragic și septic. În această stare a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, în data de 10 ianuarie, de unde a fost transferat pe Secția de Terapie Intensivă pentru următoarele 8 săptămâni. A fost momentul în care echipele medicale multidisciplinare au intervenit pentru reabilitarea funcțiilor bolnavului și gestionarea în echipă a cazului complex.

Abordarea multidisciplinară a cazului a adus împreună alături de medicul curant asist. univ. dr. David Andraș, medici de chirurgie generală și plastică, medici de anestezie și terapie intensivă, de boli infecțioase, nefrologi, cardiologi și kinetoterapeuți. Pentru a-i oferi o șansă în plus lui Tudor, medicii spitalului au apelat și la experiența specialiștilor din alte unități spitalicești din țară și străinătate (Institutul Național de Boli Infecțioase  „Matei Balș”, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” și Spitalul Militar „Regina Astrid“ din Bruxelles).

În intervalul de timp care a trecut de la internare, Tudor a suferit un număr de 22 de intervenții chirurgicale, a trecut prin 250 de ore de filtrare a toxinelor din sânge și au fost folosite cantități foarte mari de sânge pentru transfuzii, plasmă și piele. Cheltuielile totale de spitalizare în acest caz se ridică la 531.840 lei”.

Bărbatul s-a vindecat complet, iar astăzi, 31 martie, a fost externat din spital.

WhatsApp Image 2023-03-31 at 15.07.27.jpeg

Comentarii Facebook