Caz confirmat de infectare cu virusul West Nile la Cluj


Suspiciunile in cazul barbatului care a fost internat la Clinica de Boli Infectioase din Cluj, dupa ce a prezentat simptomele virusului West Nile, s-au confirmat. Rezultatele de laborator venite azi la Cluj au iesit pozitive.

Pacientul este un cioban originar din Pascani, care lucra la o stana in Sibiu, si a prezentat simptomele noului virus, dupa ce a fost muscat de tantari.

Directorul Spitalului Clinic de Boli Infectioase din Cluj, Ioan Muresan, a declarat ca barbatul a fost adus in coma si a primit tratament de specialitate. "L-am internat in 27 iulie, cu suspiciune de infectare cu virusul West Nile. Analizele trimise la laboratorul din Bucuresti au sosit astazi la Cluj si s-a confirmat presupunerea initiala. Barbatul a fost externat in 13 august, dupa ce si-a revenit si s-a vindecat complet", a declarat Ioan Muresan.

La Cluj-Napoca nu sunt internati si alti bolnavi care sa prezinte simptomele virusului West Nile.

La nivel national au fost raportate sapte cazuri de imbolnavire si doua decese, in cazul unor persoane in varsta, de 75 si 79 de ani.

Medicii sustin ca boala se manifesta dupa 7 zile cu dureri de cap si musculare, varsaturi, si febra puternica si recomanda folosirea  in locuinte a substantelor de combatere a tantarilor si utilizarea articolelor de imbracaminte care acopera cat mai mult corpul.

 

Comentarii Facebook