Miercuri 24 Aprilie

"Razie" impotriva tantarilor purtatori ai virusului West Nile, programata de primaria Cluj-Napoca


Primaria Cluj-Napoca a declarat razboi tantarilor purtatori ai virusului West Nile si, in perioada 2-18 septembrie, va organiza o "razie" pentru exterminarea insectelor in tot orasul.

"Ca urmare a situatiei actuale conform careia in tara au aparut cazuri de infectare cu virusul West Nile, un virus transmis in principal de tantari, Primaria municipiului Cluj-Napoca a programat pentru perioada 2-18 septembrie 2010, intre orele 22.00 - 04.30, efectuarea de tratamente de dezinsectie pe intreaga suprafata a domeniului public al municipiului Cluj-Napoca", a declarat purtatorul de cuvant al primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Va fi folosita aparatura de mare putere, instalata pe autovehicule, pentru a pulveriza insecticidul pe strazile din oras, dar si dispozitive purtate de operatorii, care vor actiona in parcuri si in zonele unde tantarii isi depun larvele.

Va fi folosita substanta K-othrine, un insecticid folosit pentru combaterea adultilor, dar si Biolarkim 14, pentru combaterea larvelor. "Sunt avizate de Ministerul Sanatatii si sunt concepute in mod deosebit pentru combaterea tantarilor, inclusiv a speciilor ce transporta si transmit virusul West Nile. Suplimentar, in aceeasi perioada se va actiona, in doua etape pe intreaga suprafata verde ce apartine domeniului public al municipiului Cluj-Napoca cu aparatura purtata de operatori, utilizand produse insecticide ce combat atat capusele cat si tantarii", a mai afirmat Oana Buzatu.

Pentru o combatere mai eficienta a insectelor, reprezentantii primariei Cluj-Napoca lanseaza un apel catre populatie sa efectueze in paralel operatiuni de dezinsectie in curti, cladiri si subsoluri.

Comentarii Facebook