Cauza morții elevului de la Bathori. Medicii susțin că avea afecțiuni mai vechi

 

Legiștii au efectuat necropsia în cazul elevului de 10 ani decedat, luni, 4 ferbuarie, în curtea Liceului ”Bathory Istvan”.

 

Decesul a survenit pe fondul unor afecțiuni mai vechi. Medicii de la IMl Cluj susțin că elevul suferea de ”hiperplazie de timus”, organul limfoid primar aflat în spatele sternului care a apăsat pe trahee. De asemenea, poate să producă și o afecţiune neurologică.

 

La ora 14.00, elevii din clasa a lV-a, în care învăţa şi elevul care a murit, aflați în regim de afterschool, se îndreptau spre restaurantul unde ar fi urmat să ia masa. La un moment dat, la ieşirea din clădire, lui Daniel B. i s-a făcut rău şi a căzut fulgerat la pământ. Acest fapt este confirmat de un coleg al lui Daniel, care se afla în spatele lui. "Era în faţa mea. Nu s-a ferit deloc şi a căzut în faţă. Eu m-am ţinut de clanţa de la uşă ca să nu cad peste el", a spus copilul. 

 

La scurt timp, la faţa locului a ajuns profesorul de serviciu care, la rândul lui, l-a alertat pe medicul de familie. Acesta a început manevrele de resuscitare până când la faţa locului au ajuns medicii de la SMURD. Medicul şcolar a declarat că leziunile suferite în zona capului, ca urmare a căderii, nu au legătură cu starea de comă de gradul 4 în care se afla Daniel.

 

Un elev de 10 ani a MURIT la liceul Bathory. Vezi cum s-a întâmplat tragedia - VIDEO

 

Directorul Liceului ”Bathory Istvan” din Cluj-Napoca, Timar Agnes, unde a murit, luni, 4 februarie, un elev de 10 ani, a declarat că totul s-a întâmplat în pauză. 

 

Copilul din clasa a IV- a ieşit din clasă fără să fi avut vreo problemă, în pauză, şi se deplasa spre sala de mese. Alerga, şi când a ieşit în pragul uşii şcolii a căzut ca un lemn, s-a prăbuşit în faţă. Un coleg care mergea în urma lui a încercat să îl ajute să se ridice şi şi-a dat seama că este inconştient. A chemat-o pe doctoriţa şcolii care şi-a dat seama că băiatul nu avea puls, şi a încercat să îl resusciteze, şi i-a făcut masaj cardiac şi respiraţie gură la gură, iar băiatul şi-a revenit puţin. A venit şi un echipaj SMURD, care a încercat alte manevre de resuscitare, după care l-au dus la UPU Copii. Ulterior am aflat că a decedat. Este un eveniment cumplit, o mare tragedie pentru liceu”, a spus Timar Agnes.

 

ELEV MORT LA LICEUL BATHORY. Directoarea: A căzut la pământ ca un LEMN

 

Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj, Călin Lazăr, a declarat că elevul de 10 ani a fost resuscitat timp de 45 de minute, dar fără niciun succes. 

 

La Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj a fost adus, luni după-amiază, un băiat în vârstă de 10 ani, la care SMURD-ul mai făcea manevre de resuscitare. În timpul transportului de la liceul unde a avut loc incidentul până la UPU s-au efectuat manevre de resuscitare, pentru că băiatul nu prezenta activitate cardiacă. Acesta a fost adus ventilat, intubat, nu prezenta respiraţii spontane, iar cardiac manevrele nu au dat rezultate. După 15 minute de resuscitare în ambulanţă, a fost transferat în UPU şi au continuat manevrele de resuscitare, observându-se o activitate electrică dar fără activitate mecanică”, a afirmat Călin Lazăr.  

 

ELEV MORT la BATHORY: Medicii de la UPU Cluj au stabilit cauza decesului - VIDEO

Comentarii Facebook